ΚΟΣΜΟΣ

Η Βρετανία δεν θα πληρώσει τα 2δις ευρώ την 1η Δεκέμβρη

Οι σωματοφύλακες οδήγησαν τον Κάμερον εσπευσμένα στο αυτοκίνητο, όταν άνδρας κινήθηκε εναντίον του

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον οδηγήθηκε εσπευσμένα στο πρωθυπουργικό όχημα από τους σωματοφύλακές του σήμερα, όταν ένας άνδρας έτρεξε προς το μέρος του, ένα περιστατικό που φάνηκε να αποτελεί μια σοβαρή παραβίαση των μέτρων ασφαλείας, όπως καταγράφεται σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Στις εικόνες απεικονίζεται ένας άνδρας να τρέχει προς το μέρος του Κάμερον, ενώ εκείνος αποχωρεί από μία εκδήλωση στην πόλη Λιντς, στη βόρεια Αγγλία, και να έρχεται σε επαφή μαζί του προτού τον συλλάβουν. Οι σωματοφύλακες στη συνέχεια οδηγούν εσπευσμένα το Βρετανό πρωθυπουργό προς ένα σταθμευμένο όχημα που τον περιμένει.
«Ένας 28χρονος Βρετανός συνελήφθη και κρατήθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα αφότου προσέγγισε την ομάδα του πρωθυπουργού» ανακοίνωσε η αστυνομία του δυτικού Γιόρκσιρ σε ένα δελτίο τύπου που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
«Δεν υπήρξαν απειλές και αφού ελέγχθηκαν τα προσωπικά στοιχεία του άνδρα, εκείνος αφέθηκε ελεύθερος και του επετράπη να φύγει».
Τον Αύγουστο η Βρετανία αύξησε το επίπεδο συναγερμού ασφαλείας στο δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα στην πεντάβαθμη κλίμακα συναγερμού και ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε δηλώσει ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που δρουν στη Συρία και το Ιράκ αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας στην ιστορία της.

Η χώρα« δεν θα πληρώσει» τα 2 δις εκατ. την 1η Δεκεμβρίου

Η Βρετανία δεν πρόκειται να πληρώσει τα 2,1 δισεκ. ευρώ επιπλέον τα οποία καλείται να συνεισφέρει στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Δεκεμβρίου, επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, παρά τις απειλές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί επιβολής προστίμου σε περίπτωση καθυστέρησης.

«Η Βρετανία δεν θα πληρώσει τα 2 δισεκ, ευρώ σε κανέναν την 1η Δεκεμβρίου και απορρίπτουμε την πληρωμή του ποσού αυτού. Θα πολεμήσουμε με όλους τους διαθέσιμους τρόπους», υπογράμμισε ο Κάμερον μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο.
«Το ποσό και το χρονοδιάγραμμα αυτού του αιτήματος είναι απαράδεκτα. Τροποποιήσεις γίνονται κάθε χρόνο, όμως μέχρι τώρα δεν έχει τύχει να ζητήσουν ποτέ (από κάποια χώρα) δύο δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το 20% της καθαρής συνεισφοράς μας πέρυσι», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Η συνεισφορά του Λονδίνου στον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2014 αυξήθηκε κατά 2,1 δισεκ. ευρώ έπειτα από την αναθεώρηση των οικονομικών στοιχείων της χώρας.
«Δύο δισεκατομμύρια ευρώ είναι περισσότερα από την καθαρή συνεισφορά κάποιων χωρών. Δεν είναι φραγκοδίφραγκα, είναι χρήματα των Βρετανών φορολογούμενων», κατήγγειλε ο Κάμερον.
Νωρίτερα ο ευρωπαίος επίτροπος Προϋπολογισμού Γιάτσεκ Ντομινίκ είχε δηλώσει ότι η Βρετανία κινδυνεύει να της επιβληθούν πρόστιμα, αν αρνηθεί να καταβάλει τα χρήματα αυτή την 1η Δεκεμβρίου.
«Ο νόμος επιβάλλει στα κράτη να καταβάλουν τη συνεισφορά τους στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό την 1η Δεκεμβρίου. Αν αυτό δεν γίνει, η Επιτροπή μπορεί να επιβάλει πρόστιμα», είχε πει ο Ντομινίκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Αν η Βρετανία δεν καταβάλει τη συνεισφορά της την 1η Δεκεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με επιστολή της θα ρωτήσει τους λόγους της καθυστέρησης και θα αναμείνει την απάντηση. Κάποια στιγμή, θα αρχίσει να επιβάλει πρόστιμα», προειδοποίησε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.