ΚΟΣΜΟΣ

Ύποπτοι από το στενό πολιτικό του περιβάλλον

Στο αρχείο η υπόθεση διαφθοράς που «έκαιγε» την κυβέρνηση Ερντογάν

Στο αρχείο μπήκε η έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς με 53 υπόπτους, περιλαμβανομένων των γιων δύο πρώην υπουργών.

Έτσι,  κλείνει ένα σκάνδαλο που έπληττε τον στενό κύκλο του προέδρου πλέον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επί μήνες, μετέδωσαν σήμερα τουρκικά ΜΜΕ.

Το σκάνδαλο χαρακτηρίστηκε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που εκλήθη να αντιμετωπίσει ο τότε πρωθυπουργός Ερντογάν τα 11 χρόνια της πολιτικής του κυριαρχίας, καθώς οδήγησε σε παραίτηση τρία μέλη της  κυβέρνησής του.

Η αντίδραση του νυν προέδρου –το γεγονός ότι επέβαλε πιο αυστηρούς ελέγχους στη χρήση του Διαδικτύου, ενώ προέβη σε μαζικές μεταθέσεις και καθαιρέσεις αστυνομικών, δικαστικών και εισαγγελέων– προκάλεσε επίσης κατακραυγή εντός κι εκτός της χώρας.

Εισαγγελείς της Κωνσταντινούπολης έκριναν ότι δεν στοιχειοθετείται η υπόθεση, επισημαίνοντας πως ο τρόπος με τον οποίο συγκεντρώθηκε το αποδεικτικό υλικό δεν ήταν ο κατάλληλος, ενώ δεν υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις για την τέλεση κάποιας αξιόποινης πράξης ούτε για σύσταση και συμμορία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της εισαγγελίας για σχόλια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.