ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα στις 18:00

Στο Μέγαρο Μαξίμου ξανά ο Βενιζέλος

Νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα έχει σήμερα, στις έξι το απόγευμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθούν όλα τα ανοιχτά θέματα ενόψει της επιστροφής της τρόικα στην Αθήνα, στις αρχές Νοεμβρίου, εξ ου και παρόντες θα είναι όσοι υπουργοί της κυβέρνησης κριθεί αναγκαίο, και ασφαλώς o επικεφαλής των διαπραγματεύσεων υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Πέραν της διαπραγμάτευσης πάντως, που όλα δείχνουν πως δεν θα είναι «περίπατος» για την ελληνική κυβέρνηση, πρόεδρος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχουν να συζητήσουν και κάτι ακόμα, αφού η συνάντηση γίνεται στη σκιά των ενδοκυβερνητικών τριβών που προκάλεσε η πρόσφατη κόντρα της Χαριλάου Τρικούπη με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ τίθεται για άλλη μία φορά θέμα λειτουργίας και καλύτερου συντονισμού του κυβερνητικού σχήματος, με κορυφαία στελέχη του κόμματος να καταγγέλλουν τις πρακτικές διαρροών από πλευράς συγκεκριμένων υπουργών, με το αποτέλεσμα για την κυβέρνηση να είναι πάντα αρνητικό.

Έτσι, ενώ στο μείζον θέμα το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι δεν δεσμεύεται από το σχέδιο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων που είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς δεν είχε συμφωνήσει εξ αρχής σε αυτό, στην Χαριλάου Τρικούπη επιλέγουν να εστιάζουν στο έλασσον και την ανάγκη να σταματήσουν οι διαρροές και τα προσωπικά παιχνίδια συγκεκριμένων υπουργών.
Παραδέχονται άλλωστε, ότι έστω και χωρίς απόφαση, το σχέδιο που διέρρευσε είχε συζητηθεί, αναγνωρίζοντας σύμφωνα με κάποιες ερμηνείες την πιθανότητα να γίνει τελικά αποδεκτό μια και οι περισσότερες εκ των υπολοίπων αιτιάσεων της τρόικα είναι απείρως δυσκολότερες, από τις απολύσεις στο Δημόσιο, ως το lock out.

Σε κάθε περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ζητήσει να υπάρχει προειλημμένη απόφαση στο εσωτερικό της κυβέρνησης πριν από τις ανακοινώσεις για κάθε ξεχωριστό θέμα, προκειμένου αφενός να μην υπάρχει αιφνιδιασμός σε κανένα από τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα, αφετέρου για να μην πανικοβάλλονται οι πολίτες.

Στην πραγματικότητα, στόχος είναι στην πορεία προς την διαπραγμάτευση η φωνή της κυβέρνησης να είναι ενιαία και κυρίως στην πορεία προς τις εκλογές τις όποιες επιτυχίες να μην τις καρπώνεται μόνη της η ΝΔ, με το ΠΑΣΟΚ να χρεώνεται μόνο τα κακώς κείμενα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.