Υλικά
• πλιγούρι: 1 φλιτζάνι
• ντομάτες: 2 ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
• κρεμμύδια: 2 μέτρια, ψιλοκομμένα
• πιπεριά: 1 πράσινη, κομμένη σε κύβους
• μαϊντανός: 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
• ελαιόλαδο: 1/3 φλιτζανιού
• μουστάρδα: 1/4 κουταλάκι του γλυκού
• ξίδι: 2 κουταλιές της σούπας
• αλάτι: λίγο
• πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
• ελιές: 10 χωρίς κουκούτσι, σε ροδέλες
• αραβικές πίτες: 2 κομμένες σε τριγωνάκια
Εκτέλεση
1. Βάζετε το πλιγούρι σε μπολ με ζεστό νερό και το αφήνετε ένα βράδυ για να φουσκώσει. Την επομένη το σουρώνετε και το αφήνετε να στραγγίσει. Βάζετε το πλιγούρι σε σαλατιέρα, προσθέτετε τις ντομάτες, την πιπεριά, τα κρεμμύδια και το μαϊντανό. Ανακατεύετε τα λαχανικά με το πλιγούρι προσεκτικά για να μη λιώσουν.
2. Χτυπάτε το λάδι με τη μουστάρδα και το ξίδι, προσθέτετε λίγο αλατοπίπερο, περιχύνετε τη σαλάτα και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τη σαλάτα, αφού τη γαρνίρετε με τις ελιές και τα τριγωνάκια αραβικής πίτας.
«Δώστε την πίστη της στην Αμερική»: ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα