ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για τις «χρυσές μίζες»

Η τελευταία «ζαριά» του Άκη

Την τελευταία του «ζαριά» ετοιμάζεται να ρίξει ο πρώην Υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος ξαναδικάζεται από σήμερα σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση με τις χρυσές μίζες.

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθονται εκτός από τον πρώην υπουργό και οι συγκατηγορούμενοι του στην μεγάλη υπόθεση των παράνομων αμοιβών από προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων .

Ο πρώην υπουργός και οι δεκαέξι συγκατηγορούμενοι του , μεταξύ των οποίων η σύζυγος και η κόρη του, καλούνται να υπερασπιστούν τις εφέσεις τους και να πετύχουν ευνοϊκότερες ποινές από αυτές που τους επιβλήθηκαν σε πρώτο βαθμό για την διακίνηση και απόκρυψη μεγάλων χρηματικών ποσών που φέρεται να δόθηκαν για την αγορά των υποβρυχίων και των TORM1.

Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων , που κήρυξε ενόχους και καταδίκασε τους 17 από τους 19 κατηγορούμενους στην υπόθεση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος το ποσό που καταλογίζεται ότι έλαβε ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης πρώην υπουργός ανέρχεται σε περίπου 54 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία δεκαετία .

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε πως ο πρώην υπουργός ζητούσε ωφελήματα κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Άμυνας από την άνοιξη του 1997 έως και τον Οκτώβριο του 2001.Σύμφωνα με το δικαστήριο τα χρήματα που εισέπραξε διακινήθηκαν τμηματικά και μέσω άλλων προσώπων ή εταιρειών ώστε να αποκρυβεί η πραγματική τους προέλευση .

Σε πρώτο βαθμό οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο είναι:

Άκης Τσοχατζόπουλος κάθειρξη 20 ετών,
Αστέριος Οικονομίδης 12 έτη,
Φρόσω Λαμπροπούλου 13 έτη,
Νικόλαος Ζήγρας 6 έτη,
Γιώργος Σαχπατζίδης 13 έτη,
Αρετή Τσοχατζοπούλου ποινή 12 έτη
Βίκυ Σταμάτη 12 έτη,
Γιάννης Σμπώκος 16 έτη,
Νικόλαος Γεωργουλάκης 10 έτη,
Παναγιώτης Σταμάτης 6 έτη,
Οράτιος Μελάς 10 έτη,
Κωνσταντίνος Αντωνιάδης 10 έτη,
Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου 6 έτη,
Φώτιος Αρβανίτης 6 έτη,
Νικόλαος Καρατζάς 6 έτη,
Γιώργος Κωνσταντάτος 10 έτη

Από τους καταδικασθέντες βάση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραμένουν στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Γιάννης Σμπώκος, η Αρετή Τσοχατζοπούλου, η Βίκυ Σταμάτη, η Φρόσω Λαμπροπούλου και ο Γιώργος Σαχπατζίδης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.