ΚΟΣΜΟΣ

Η περιπέτεια μίας 25χρονης στο Ιράν

Την συνέλαβαν επειδή ήθελε να παρακολουθήσει... βόλεϊ

Μεγάλη περιπέτεια για μία νεαρή γυναίκα, που αντιπαλεύει τις μεσαιωνικές αντιλήψεις του ιρανικού καθεστώτος.

Η Ιρανοβρετανή Γκοντσέχ Γαναμί, 25 ετών, συνελήφθη στις 20 Ιουνίου στην Τεχεράνη καθώς συμμετείχε σε μια κινητοποίηση γυναικών οι οποίες ήθελαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα βόλεϊ ανδρών μεταξύ του Ιράν και της Ιταλίας.

Η νεαρή γυναίκα, αφού αφέθηκε ελεύθερη λίγες ώρες μετά τη σύλληψή της, συνελήφθη εκ νέου λίγες ημέρες αργότερα. Τον Σεπτέμβριο ένας αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης είχε επισημάνει ότι η κράτηση της Γαναμί δεν συνδέεται πλέον με τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση, όμως δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις.

Σε ένα μήνυμα που ανήρτησε χθες Κυριακή στη σελίδα της στο Facebook (Free Goncheh Ghanami) η μητέρα της Σούζαν Μοσταγιάν δήλωσε ότι η Γκοντσέχ αποφάσισε την Τετάρτη να ξεκινήσει απεργία πείνας.

Η οικογένεια της Γκοντσέχ έχει ξεκινήσει εκστρατεία στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για την απελευθέρωσή της και έχει απευθυνθεί στο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών για βοήθεια.

Ο διοικητής της εθνικής αστυνομίας του Ιράν στρατηγός Εσμαΐλ Αχμαντί Μογαντάμ είχε εξηγήσει τον Ιούνιο ότι η αστυνομία δεν μπορεί «να επιτρέψει την παρουσία γυναικών στα στάδια», διότι «η συνύπαρξη των δύο φύλων στα στάδια δεν εξυπηρετεί ακόμη το γενικό συμφέρον».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.