MEDIA

Από το ΕΣΡ

Βαριά καμπάνα στον Ant1

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, επιβλήθηκε πρόστιμο 100.000 στον ΑΝΤ1, για παραπλάνηση κοινού από το τηλεπαιχνίδι Super Game στις 18/7/2014, έπειτα από σειρά σχετικών καταγγελιών.

 Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε, επίσης, στον ίδιο σταθμό για υποβάθμιση ποιότητας τηλεοπτικού προγράμματος, για προβολή ακατάλληλου περιεχομένου από την εκπομπή «10 με 1».

Πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε επίσης στον Real fm σε εκπομπή του Γ. Γεωργίου, για υποβάθμιση ποιότητας και 3.000 ευρώ στον Βήμα FM για παράνομη διαφήμιση βιβλιοπωλείου, κατά την παρουσίαση βιβλίου.

Παράλληλα, πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Ράδιο ΗΧΩ Plus του νομού Μεσσηνίας για παράλειψη υποβολής ροής προγράμματος και 3.000 ευρώ στο Super FM νομού Χανίων για μη αντικειμενική προβολή υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές.

Το Συμβούλιο αποδέχθηκε το αίτημα του καναλιού Sirina TV για ένταξη στο τηλεοπτικό μπουκέτο του ΟΤΕ TV, καθώς ο σταθμός θα παρέχει κωδικοποιημένο περιεχόμενο κατά τα πρότυπα ξένων καναλιών.

Επιπλέον δεκτή έγινε η αίτηση του Nickelodeon για αλλαγή φυσιογνωμίας του σταθμού από ενημερωτικός σε μη ενημερωτικός. Είναι ο πρώτος σταθμός που κάνει χρήση των νέων ρυθμίσεων που προβλέπει ο νόμος.

Στο αρχείο τέθηκε το θέμα του σχολιασμού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 την παραμονή των ευρωεκλογών για το ενδεχόμενο να εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται, ότι είχε προηγηθεί καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ προς το Συμβούλιο, που αναφερόταν σε «φιλοκυβερνητική προπαγάνδα» του σταθμού.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.