LIFESTYLE

Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ

Η βασίλισσα Ελισάβετ τίμησε την Αντζελίνα Τζολί

Η Αμερικανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης Αντζελίνα Τζολί τιμήθηκε στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ με μια διάκριση που της απένειμε η βασίλισσα της Αγγλίας για τη δέσμευσή της στον αγώνα για την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας στις εμπόλεμες ζώνες και την υποστήριξη που έχει προσφέρει στην εξωτερική πολιτικής της Βρετανίας.

Στην 39χρονη, που είναι επίσης Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) απονεμήθηκε ο τιμητικός τίτλος της τάξης «των Μεγαλόσταυρων Ιπποτών και Δεσποσύνων στο πλέον διακεκριμένο Τάγμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου», ένας τίτλος που συνιστά την ανώτατη τιμή για τα πρόσωπα που «προσφέρουν μια εξαιρετική υπηρεσία και φέρουν μία μη στρατιωτική σημασία σε μια ξένη χώρα».

Φορώντας ένα ανοιχτόχρωμο κοστούμι, εκείνη αντήλλαξε χειραψίες με τη βασίλισσα κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης στην Αίθουσα 1844, που πήρε το όνομά της από την χρονιά κατά την οποία ο Ρώσος αυτοκράτορας Νικόλαος Α΄ πραγματοποίησε στην χώρα μια επίσημη επίσκεψη.

Η βράβευση της 39χρονης Τζολί, που ίδρυσε μαζί με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ το 2012 την Πρωτοβουλία Πρόληψης της Σεξουαλικής Βίας, ανακοινώθηκε τον Ιούνιο όταν η Τζολί προέδρευε μαζί με τον Χέιγκ τη Σύνοδο για τον τερματισμό της σεξουαλικής βίας στους πολέμους.

«Το να εργάζομαι με θύματα βιασμού συνιστά τιμή από μόνο του» είχε τότε δηλώσει.

«Γνωρίζω ότι το πετύχουμε τους στόχους μας θα χρειαστεί μια ολόκληρη ζωή και εγώ θα παραμείνω αφοσιωμένη σε αυτό για ολόκληρη την ζωή μου».

Η Τζολί βρίσκεται μεταξύ των 1.149 ανθρώπων στους οποίους απονέμεται ένας τιμητικός τίτλος για τη συμβολή τους στη βρετανική κοινωνία στον τιμητικό κατάλογο για τα γενέθλια της βασίλισσας για το 2014.

Η Τζολί δεν είναι Βρετανίδα υπήκοος και για αυτόν το λόγο δε μπορεί να χριστεί Κυρία επί των τιμών.Με αφορμή την τελετή αυτή, ο σύζυγος της ηθοποιού και αστέρας του Χόλιγουντ Μπραντ Πιτ και τα 6 παιδιά τους παρίσταντο στο Μπάκιγχαμ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.