ΚΟΣΜΟΣ

Ανακοίνωση από τη Honda

Αερόσακος εξερράγη με ασυνήθη τρόπο και σκότωσε γυναίκα

Νέος θάνατος, αυτή τη φορά στη Μαλαισία, υπήρξε εξαιτίας ελαττωματικό αερόσακο της Takata Corp, που έχει προκαλέσει την ανάκληση εκατομμυρίων οχημάτων σε όλο τον κόσμο από το 2008, όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda.

Ο αερόσακος εξερράγη με ασυνήθη τρόπο και μια γυναίκα σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια τροχαίου τον Ιούλιο, δήλωσε εκπρόσωπος του ομίλου στο Τόκιο.

Τέσσερις θάνατοι είχαν αναφερθεί προγενέστερα στον αμερικανικό Τύπο, δύο εκ των οποίων επιβεβαιώθηκαν από την επίσης ιαπωνική Takata και τη Honda.

«Στις άλλες δύο περιπτώσεις, δεν ξέρουμε αν ο θάνατος προκλήθηκε από την έκρηξη του αερόσακου ή από άλλους παράγοντες», διευκρίνισε η Honda.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, ο μεγαλύτερος πελάτης της Takata, αναγκάστηκε να ανακαλέσει εκατομμύρια οχήματα εξαιτίας αυτών των αερόσακων που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 2000, οι οποίοι μπορεί να εκραγούν βίαια εκσφενδονίζοντας θραύσματα μετάλλου και πλαστικού στους επιβαίνοντες.

Η Honda επέκτεινε σήμερα την ανάκληση για 170.699 αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο, κυρίως στην Ιαπωνία, την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και την Ευρώπη.

Η Takata επικαλέστηκε μια κλιματική αιτία, ο παράγοντας που χρησιμοποιείται για να φουσκώσουν οι αερόσακοι --το νιτρικό αμμώνιο-- μπορεί να επιδεινωθεί αν εκτεθεί σε υπερβολική υγρασία. Πλημμελείς έλεγχοι ποιότητας, κυρίως στο εργοστάσιό της στην μεξικανική πόλη Μονκλόβα, επισημάνθηκαν επίσης από τα μέσα ενημέρωσης.

Η Αμερικανική Εταιρία Οδικής Ασφάλειας άρχισε έρευνα για την υπόθεση και προσπαθεί να στοιχειοθετήσει την ευθύνη των δύο ομίλων, ως ύποπτων για την απόκρυψη των περιστατικών επί χρόνια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.