ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Αγκινάρες αλα πολίτα

Υλικά
8 Αγκινάρες
3 Μέτριες Πατάτες
3 Μεγάλα Καρότα
1 Μέτριο Κρεμμύδι ξερό
4 Κρεμμυδάκια φρέσκα
3 Λεμόνια
1 Κούπα Λάδι
Μισό ματσάκι Άνιθο
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κουταλιά Κορν φλάουερ

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε προσεχτικά τις αγκινάρες (δείτε παρακάτω συμβουλές για ένα τέλειο καθάρισμα) και τις τοποθετούμε σε μια λεκάνη με χυμό από 2 λεμόνια για να μην μαυρίσουν.
Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μέτρια κομμάτια και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τον άνιθο.
Βάζουμε λίγο λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα (χύτρα κατά προτίμηση για πιο γρήγορο μαγείρεμα) και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ελαφρώς.
Προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες και τις αγκινάρες και αφήνουμε να σοταριστούν και αυτά για λίγο.
Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό περίπου (ή και παραπάνω αρκεί να σκεπαστούν σχεδόν τα λαχανικά μας), τον ψιλοκομμένο άνιθο, αλάτι-πιπέρι και βράζουμε για 30'. (με τη χύτρα μόλις ανέβει η βαβίδα χαμηλώνουμε το μάτι έως ότου συμπληρωθεί το μισάωρο).
Μόλις τελειώσει το βράσιμο και ανοίξουμε την κατσαρόλα ετοιμάζουμε τον χυμό από ένα λεμόνι και ρίχνοντας 1 κουταλιά κορν φλάουερ ανακατεύουμε καλά. Εδώ μπορούμε να ρίξουμε και λίγο ζουμάκι απ το φαγητό μας και μόλις γίνουν ένα μείγμα τα περιχύνουμε στην κατσαρόλα έτσι ώστε να πάει παντού.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει μία βράση και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Πηγή : www.syntages-dialextes.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.