ΕΛΛΑΔΑ

Δράστης ένας 16χρονος

«Ανέβαζε» άσεμνες φωτογραφίες κοριτσιών στο Facebook

Υπόθεση, που αφορούσε σε πορνογραφία ανηλίκων και παραβίασης προσωπικών δεδομένων, μέσω του διαδικτύου, εξιχνιάστηκε από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 16χρονου.

Σύμφωνα με καταγγελίες, άγνωστο άτομο είχε δημιουργήσει σελίδα στο «Facebook», στην οποία υπήρχαν άσεμνες φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών, μεταξύ των οποίων ήταν και φωτογραφίες των κοριτσιών που ανέφεραν το γεγονός.

Από τη διαδικτυακή έρευνα που ακολούθησε και σε συνεργασία με τις εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης, προέκυψαν τα στοιχεία του κατόχου της επίμαχης σύνδεσης διαδικτύου, αλλά και τα ηλεκτρονικά ίχνη του διαχειριστή της ανωτέρω σελίδας στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ενδελεχούς ψηφιακής ανάλυσης, διαπιστώθηκε ότι την επίμαχη σελίδα διαχειριζόταν ένας 16χρονος , ο οποίος διαμένει σε περιοχή των βορειανατολικών προαστίων της Αττικής.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την 21.11.2014, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, οι οποίοι θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Από τον επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσε ψεύτικο γυναικείο προφίλ στη σελίδα που είχε δημιουργήσει στο «Facebook», ενώ τόσο το προφίλ, όσο και η σελίδα είχαν απενεργοποιηθεί.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, η οποία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
· Τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-647 64 64, 210-647 69 59
· Στέλνοντας e-mail στο [email protected]
· Μέσω της εφαρμογής (Application) σε smart phones (ios-android) CYBERALERT

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.