ΚΟΣΜΟΣ

Ασθενής και νοσοκόμα στο Μπαμάκο

Δύο ακόμη θάνατοι από τον Έμπολα στο Μαλί

Το υπουργείο Υγείας του Μαλί ανακοίνωσε δύο νέα περιστατικά θανάτων λόγω του ιού Έμπολα καταγράφηκαν στη χώρα, και μάλιστα στην πρωτεύουσα Μπαμάκο. Τα θύματα του αιμορραγικού πυρετού ήταν ένας ασθενής και μία νοσοκόμα που εργαζόταν στην κλινική την οποία νοσηλευόταν ο άνδρας.

Η 25χρονη νοσοκόμα πέθανε την Τρίτη, δήλωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης αντιμετώπισης του Έμπολα στη χώρα, Σάμπα Σο. Η νοσοκόμα φρόντιζε τον άνδρα από το Μαλί ο οποίος πέθανε στις 27 Οκτωβρίου. Νωρίτερα, στις 24 Οκτωβρίου ένα κοριτσάκι 2 ετών απεβίωσε αφού είχε προσβληθεί από τον ιό. Όπως δήλωσε ο Σο τα δύο αυτά περιστατικά δεν σχετίζονται μεταξύ τους. Το μόνο κοινό σημείο στις δύο υποθέσεις αποτελεί το γεγονός ότι τόσο ο άνδρας, 50 ετών, όσο και το κοριτσάκι είχαν ταξιδέψει στη γειτονική Γουινέα προτού εκδηλώσουν τα συμπτώματα του ιού.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία έχει ξεπεράσει τους 5.000 και συγκεκριμένα έχει φτάσει μέχρι στιγμής τους 5.160 εκ των συνολικά 14.098 κρουσμάτων.

Στην έκθεση του ΠΟΥ διαπιστώνεται ότι ο ρυθμός εκδήλωσης νέων περιστατικών έχει επιβραδυνθεί στη Γουινέα και τη Λιβερία, ωστόσο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Σιέρα Λεόνε εξακολουθεί να αυξάνεται.

Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των νέων περιστατικών, οι διεθνείς προσπάθειες δεν θα πρέπει να ανακόψουν την ταχύτητά τους, συνέστησαν Αμερικανοί αξιωματούχοι σε βουλευτές των ΗΠΑ, οι οποίοι βρίσκονται στη διαδικασία αξιολόγησης ενός αιτήματος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα που πρότεινε να διατεθούν επιπλέον 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της ασθένειας. «Αρχίζουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η επιδημία δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο και ότι ο αριθμός των περιστατικών θα συνεχίσει να αυξάνεται», δήλωσε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χέδερ Χίγκινμπότομ.

Ωστόσο, ο αριθμός της αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης που θα αποσταλεί στις χτυπημένες από τον θανατηφόρο ιό χώρες της δυτικής Αφρικής θα είναι μικρότερος από ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί. Αμερικανοί στρατιώτες θα μεταβούν στη δυτική Αφρική ως δύναμη αρωγής για την κατασκευή υγειονομικών εγκαταστάσεων και υποδομών που θα χρησιμεύσουν για την αντιμετώπιση της επιδημίας, δήλωσε ο αμερικανός στρατηγός Γκάρι Βολέσκι, ο οποίος έχει το γενικό πρόσταγμα της αποστολής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.