ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Με πλαστές διαθήκες

Eγκέφαλος σπείρας πρώην βουλευτής της ΝΔ

Τη δράση της περίφημης εταιρείας δολοφόνων θυμίζει μία νέα υπόθεση που βρίσκεται στο επίκεντρο των αρχών.

Ως πρωταγωνιστής φέρεται να είναι πρώην βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος είχε και στο παρελθόν ανοιχτούς λογαριασμούς με τη δικαιοσύνη, καθώς έχει καταδικαστεί για απάτες, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον δέκα πρόσωπα.

Ήδη, έχει ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα εντολή για την έκδοση δέκα ενταλμάτων σύλληψης.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι τα τελευταία πέντε χρόνια δρούσαν με σχέδιο. Αρχικά, πλησίαζαν και γνώριζαν μοναχικούς ανθρώπους οι οποίοι ήταν εύποροι. Στη συνέχεια κατήρτιζαν πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες με τις οποίες κληροδοτούσαν σε κάποιο από τα μέλη της σπείρας τα περιουσιακά του στοιχεία αμέσως μετά το θάνατο του. Το επόμενο βήμα ήταν η άμεση εκποίηση της κληρονομιάς είτε η διαχείριση της ώστε να τους αποφέρει κέρδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά το θάνατο τριών αδελφών και τη διαπίστωση ότι η μεγάλη περιουσία τους πήγε σε τρίτα «ύποπτα» πρόσωπα.

Με βάση τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας ο εισαγγελέας πρωτοδικών Δημήτριος Γκύζης άσκησε ποινική δίωξη για:
-εγκληματική οργάνωση (συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση)
-διακεκριμένη απάτη στο Δικαστήριο κατ εξακολούθηση
-άμεση συνέργεια στην παραπάνω πράξη, κατά περίπτωση
-διακεκριμένη πλαστογραφία με χρήση κατ εξακολούθηση και
-ψευδορκία μάρτυρα
Παράλληλα, οι αρχές ερευνούν και την ενδεχόμενη ανάμιξη τριών ακόμη ατόμων. Ο ανακριτής που θα χειριστεί την υπόθεση καλείται να εντοπίσει και άλλες ανάλογες περιπτώσεις με θύματα εύπορους ηλικιωμένους καθώς οι αρχές εκτιμούν ότι «πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.