ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Attica Bank: Ζημιές 24 εκατ. στο εννεάμηνο 

Αισιοδοξία για την ανακεφαλαιοποίηση - Αρχές Δεκεμβρίου οι τελικές αποφάσεις

Περιορισμό ζημιών παρουσίασε στο εννεάμηνο η Attica Bank.

Συγκεκριμένα το αποτέλεσμα προ φόρων για τον Όµιλο στο εννεάµηνο του 2014 διαµορφώθηκε σε ζηµία 30,1 εκατ. ευρώ, έναντι ζηµίας 79,3 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο εννεάµηνο του 2013. Αντίστοιχα το µετά φόρων αποτέλεσµα διαµορφώθηκε σε ζηµία ύψους 23,9 εκατ. ευρώ, έναντι ζηµίας 69,2 εκατ. ευρώ στη συγκριτική περίοδο του 2013.

Τα κέρδη προ προβλέψεων για πιστωτικούς και λοιπούς κινδύνους και προ φόρων διαµορφώθηκαν σε 35,3 εκ. ευρώ έναντι ζηµίας 18 εκ. ευρώ περίπου την αντίστοιχη συγκριτική περίοδο, κάτι το οποίο αντανακλά την αντιστροφή της τάσης και πιστοποιεί την οργανική κερδοφορία του Οµίλου.

Τα ίδια κεφάλαια του Οµίλου διαµορφώθηκαν σε 387,6 εκατ. ευρώ ενώ το σύνολο του ενεργητικού του Οµίλου ανήλθε σε 3,9 δισ. ευρώ. Ο δείκτης των µη εξυπηρετούµενων δανείων (>90 ηµερών) σε σχέση µε το σύνολο των χορηγήσεων διαµορφώθηκε κατά την 30/09/2014 σε 27%. Σε ό,τι αφορά την περίοδο που έληξε στις 30/09/2014 οι προβλέψεις για επισφαλείς χορηγήσεις ανέρχονται σε 64 εκ. ευρώ περίπου έναντι προβλέψεων 52 εκ. ευρώ περίπου τη συγκριτική περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 22% περίπου. Οι σωρευµένες δε προβλέψεις ανέρχονται πλέον σε 500,4 εκατ. ευρώ έναντι 414,4 εκ. ευρώ το αντίστοιχο εννεάµηνο του 2013 και 436,4 εκατ. ευρώ κατά την 31/12/2013. Η κάλυψη των δανείων σε καθυστέρηση άνω των 180 ηµερώναπό σωρευµένες προβλέψεις την 30/09/2014 διαµορφώθηκε σε 55% περίπου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας τα αποτελέσµατα και τα µεγέθη του εννεαµήνου 2014 αποτυπώνουν τη θετική έκβαση των σε εξέλιξη κινήσεων εσωτερικής αναδιοργάνωσης, πιστοποιούν την ορθότητα των εκτιµήσεων που είχαν διατυπωθεί βάσει του επιχειρηµατικού σχεδιασµού της Τράπεζας και επιβεβαιώνουν τη δυνατότητα της Attica Bank να διατηρήσει την αυτόνοµη πορεία της. Η Attica Bank ΑΤΤ βρίσκεται ενώπιον της πρόκλησης για κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών που προέκυψαν από τα αποτελέσµατα της επικαιροποιηµένης άσκησης της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία δηµοσιεύθηκε το Α' τρίµηνο του 2014. Το σχέδιο κάλυψης των κεφαλαιακών αναγκών το οποίο έχει υποβληθεί έχει ως κύριους άξονες κατά κύριο λόγο την άµεση ενίσχυση των Ιδίων Κεφαλαίων και την είσοδο νέων επενδυτών, καθώς και τη δραστική περιστολή των λειτουργικών εξόδων, την αποτελεσµατική διαχείριση των κινδύνων και την αναδιάρθρωση του δικτύου των καταστηµάτων. Η διαδικασία για τη λήψη απόφασης της αύξησης µετοχικού κεφαλαίου βρίσκεται στο τελικό στάδιο, και στη Γενική Συνέλευση των µετόχων η οποία θα λάβει χώρα στις αρχές του µηνός ∆εκεµβρίου του έτους 2014 αναµένεται να ολοκληρωθεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.