ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διπλάσιες οι χρηματοδοτήσεις

Eurobank: Νέα δάνεια 2 δισ. το 2015

Την δέσμευση της Eurobank για τον διπλασιασμό των χρηματοδοτήσεων το 2015 προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Χρήστος Μεγάλου.

Όπως τόνισε ο όμιλος το 2015 θα διοχετεύσει νέα δάνεια συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ έναντι 1 δισ. ευρώ το 2014.

Από το ποσό αυτό, 1,6 δισ. ευρώ θα δοθούν σε επιχειρήσεις και τα υπόλοιπα 400 εκατ. ευρώ σε νοικοκυριά κυρίως για στεγαστικά δάνεια.

Αναλυτικά, 520 εκατ. ευρώ προορίζονται για τη χρηματοδότηση μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, 200 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων και συγχρηματοδοτήσεις, 250 εκατ. ευρώ για χρηματοδότηση τουρισμού και ναυτιλίας, 200 εκατ. ευρώ για τη στήριξη εξαγωγών, 450 εκατ. ευρώ για τις μικρές και μεσαίες και 400 εκατ. ευρώ για τους ιδιώτες για κάλυψη στεγαστικών και καταναλωτικών αναγκών.

Επίσης, θα διοχετεύουν 150 εκατ. ευρώ σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 100 εκατ. ευρώ μέσω του νεοσύστατου επενδυτικού Ταμείου και 10 εκατ. ευρώ προς νεοφυείς επιχειρήσεις.

Όπως τόνισε ο κ. Μεγάλου, προτεραιότητα είναι η επανένταξη στην παραγωγική τροχιά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που βρίσκονται στην κατηγορία των «κόκκινων» δανείων.

Περισσότερες από 40.000 επιχειρήσεις (μικρομεσαίες) από το πελατολόγιο της Eurobank δείχνουν να πληρούν τους όρους υπαγωγής στον νομό για ρύθμιση των δανείων τους που ψηφίστηκε πρόσφατα, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.