ΚΟΣΜΟΣ

Μία τραγική ιστορία στη Βουλγαρία

Υπέκυψε στα τραύματά της η γυναίκα που είχε αυτοπυρποληθεί στη Βουλή

Η νεαρή μητέρα, που είχε αυτοπυρποληθεί μπροστά από το προεδρικό μέγαρο στη Σόφια, στις 3 Νοεμβρίου, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά της, όπως ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν.

Η 38χρονη Λίντια Πέτροβα, άνεργη φωτογράφος, διαζευγμένη και μητέρα ενός παιδιού, είχε εισαχθεί σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, αφού τα εγκαύματα κάλυπταν το 90% του σώματός της.

Στις 3 Νοεμβρίου, είχε λουστεί με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε σε μια κίνηση απελπισίας, καθώς, σύμφωνα με την οικογένειά της, ανησυχούσε για το μέλλον του παιδιού της.

Μία ημέρα αργότερα, στις 4 Νοεμβρίου, στην πόλη Σαντάνσκι της νοτιοδυτικής Βουλγαρίας, αυτοπυρπολήθηκε ένας 48χρονος στην αυλή εκκλησίας.

Από τον Φεβρουάριο του 2013 έως και τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, οχτώ άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους σε ένα «κύμα» αυτοπυρπολήσεων στη Βουλγαρία, εν μέσω ενός κλίματος φτώχειας, απογοήτευσης και διαφθοράς.

Στη Βουλγαρία, την πλέον φτωχή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 48% των κατοίκων απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

Ο μέσος μηνιαίος μισθός στη Βουλγαρία διαμορφώνεται στα 400 ευρώ και η μέση μηνιαία σύνταξη στα 100 ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.