Neo

Κοινή επιμέλεια ζητούν οι γυναίκες του ΠΑΣΟΚ

Το θέμα είναι πρωτίστως κοινωνικό και δευτερευόντως πολιτικό. Η αναθεώρηση του Οικογενειακού Δικαίου στην χώρα θα γίνει και ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ –από κοινού με τον Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων- έχει συγκεκριμένες προτάσεις.

Μπορεί σε κάποιους να ακουστεί παράδοξο, αλλά μεταξύ αυτών που ζητούν οι γυναίκες του ΠΑΣΟΚ είναι να αλλάξει το καθεστώς επιμέλειας των τέκνων σε ένα διαζευγμένο ζευγάρι. Εκεί, δηλαδή, που το παιδί πηγαίνει με την μητέρα του και ο πατέρας υποχρεώνεται στην καταβολή της «διατροφής» για την ανατροφή του παιδιού, οι γυναίκες του ΠΑΣΟΚ ζητούν την καθιέρωση της κοινής επιμέλειας των τέκνων. Κάτι που σημαίνει ότι ούτε η γυναίκα μπορεί να παίρνει το παιδί της και να φεύγει στερώντας το από τον πατέρα του, ούτε εκείνος μπορεί να «ξεχνάει» ότι έκανε ένα παιδί, βάζοντας κάποια χρήματα στον λογαριασμό της μητέρας του κάθε μήνα.

Κατά τα άλλα, στο ΠΑΣΟΚ ζητούν την εισαγωγή του Οικογενειακού Δικαστηρίου με υποχρεωτική οικογενειακή διαμεσολάβηση και επιστημονική υποστήριξη, τη διευκόλυνση της υιοθεσίας (σ.σ. σε μια χώρα που η υιοθεσία ενός παιδιού αποτελεί άθλο) και την επέκταση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.