ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυση στον Φορτσάκη αλλά και συγχαρητήρια από Σαμαρά

Συνεδρίασε εν μέσω έντασης η Σύγκλητος

Χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων των φοιτητών και μέσα σε κλίμα έντασης διεξήχθη το πρωί του Σαββάτου η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ οι περίπου 30 φοιτητές, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κεντρικό κτίριο του ιδρύματος και εμποδίστηκαν να εισέλθουν σε αυτό, αποχώρησαν. «Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε απολύτως ήρεμο κλίμα και έπειτα από πολλά χρόνια με απολύτως νόμιμο τροπο» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Φορτσάκης, κατά του οποίου μήνυση  δήλωσε ότι θα καταθέσει η εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων στη Σύγκλητο Αθηνά Αλεξανδρή, επειδή, όπως είπε, της απαγορεύτηκε η είσοδος στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ και παρακρατήθηκαν τα προσωπικά της αντικείμενα στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μίλησε τηλεφωνικά με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρο Φορτσάκη, προκειμένου να του δώσει τα συγχαρητήριά του για την ομαλή συνεδρίαση της Συγκλήτου και να εκφράσει την ικανοποίησή του για την επαναφορά στη νομιμότητα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων Ζαχαρίας Τριγάζης, χαρακτήρισε τη λογική των πρυτανικών Αρχών αυταρχική και αντιδημοκρατική, η οποίας, όπως ανέφερε, υπηρετεί το σχέδιο της κυβέρνησης για διάλυση του Πανεπιστημίου και μετάλλαξή του σε κάτι διαφορετικό από το δημοκρατικό Πανεπιστήμιο της γνώσης, της κριτικής σκέψης και της αμφισβήτησης.

Εκ μέρους του συλλόγου φοιτητών της Νομικής η φοιτήτρια Βασιλική Αθανασοπούλου ανέφερε ότι η εικόνα με τις διμοιρίες των ΜΑΤ να έχουν περικυκλώσει το κτίριο και τους φοιτητικούς συλλόγους να βρίσκονται απέξω είναι ενδεικτική.

Έξω από την είσοδο, επί της οδού Ρήγα Φεραίου βρέθηκαν  αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι φοιτητές φώναζαν συνθήματα κατά του πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη.

Σύμφωνα με τον νόμο- πλαίσιο για τα ΑΕΙ, στη Σύγκλητο οι φοιτητές εκπροσωπούνται με έναν προπτυχιακό φοιτητή, έναν μεταπτυχιακό και έναν υποψήφιο διδάκτορα.

Η Σύγκλητος είχε διακοπεί την περασμένη Πέμπτη όταν φοιτητές και διοικητικοί υπάλληλοι εισέβαλαν στην αίθουσα και σταμάτησαν την συνεδρίαση χωρίς να επιτρέπουν μάλιστα στον πρύτανη του Ιδρύματος και στους υπόλοιπους πανεπιστημιακούς να αποχωρήσουν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.