ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νευρικότητα στην Κουμουνδούρου

Μητρόπουλος: «Είναι πιθανό ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική»

Δυσφορία έχει προκληθεί στην Κουμουνδούρου εξαιτίας δηλώσεων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλου, ο οποίος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ», άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναγκαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει την μνημονιακή πολιτική, «αν δεν καταφέρει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους ως προς την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η χώρα. «Δεν είμαστε σε πλήρες αδιέξοδο; Μπορεί να πάει έτσι η πατρίδα; Μπορούμε να λέμε στους Έλληνες ότι έχουμε success story;», διερωτήθηκε και μετά προχώρησε στη δήλωση-βόμβα: «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι ενδεχόμενο να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική. Είναι πολύ πιθανό. Δεν το λέω σίγουρο, γιατί είμαι μετρημένος. Μια κυβέρνηση με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και έναν ενημερωμένο λαό, θα μιλήσει όχι για μονομερείς κινήσεις, γιατί δεν υπάρχουν, όχι για plan B, γιατί δεν υπάρχει, όχι για μονομερή διαγραφή χρέους, αλλά για επιθετική διαπραγμάτευση, επειδή το πρόγραμμα των δύο μνημονίων συν ένα μισό δεν οδηγεί πουθενά, αλλά σ’ αυτό που λέμε φτωχογόνα ανάπτυξη, όπως λέμε στο χωριό μου. Πρέπει μια ισχυρή κυβέρνηση να το θέσει αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος αντέστρεψε και τον συλλογισμό του, υπογραμμίζοντας: «Με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δεν θα έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ από μνημονιακές ή παραμνημονιακές, φιλομνημονιακές δυνάμεις που μόνο τέτοιες υπάρχουν από δεξιά στην πλειοψηφία τους. Εάν δεν υπάρξει, επαναλαμβάνω, ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να μπορεί να τεθεί άμεσα το θέμα διαγραφής του χρέους», κατέληξε, προκαλώντας την ενόχληση κύκλων της Κουμουνδούρου -οι οποίοι, πάντως, επέλεξαν να μην σχολιάσουν τις δηλώσεις του βουλευτή, για να μην ρίξουν λάδι στη φωτιά της εσωστρέφειας...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.