ΕΛΛΑΔΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Το «Νέο σχολείο» είναι για λίγους και εκλεκτούς λένε οι καθηγητές (φωτορεπορτάζ)

Στον δρόμο σήμερα  εκπαιδευτικοί, μαθητές και διοικητικοί διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην εκπαίδευση. Οι καθηγητές μιλούν στο matrix24.  

Η εκπαιδευτική κοινότητα συγκεντρώθηκε σήμερα στα Προπύλαια αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο «Νέο Λύκειο», όπως η Τράπεζα Θεμάτων, οι συγχωνεύσεις τμημάτων και οι αυτοαξιολογήσεις των καθηγητών.
«Το “Νέο Σχολείο” αν συνεχίσει την λειτουργία του θα διώξει καθηγητές και μαθητές από τα σχολεία. Θα πάμε στα σχολεία των λίγων και εκλεκτών» δήλωσε στο matrix24 o Βασίλης Τζαφάς, μαθηματικός και μέλος του διοικητικού συμβούλιου της ΟΛΜΕ.

olme
Σχετικά με την αξιολόγηση των καθηγητών ο κ. Τζαφάς επισημαίνει ότι «αποτελεί εργαλείο του συστήματος, το οποίο διαλύει ότι έχει σχέση με την δημοκρατία και την συλλογικότητα μέσα στα σχολεία. Φέρνει τον ένα καθηγητή απέναντι στον άλλον».

Τζόγος η επιτυχία ή αποτυχία των μαθητών
«Ο κλάδος των καθηγητών απέργησε και πέρυσι τον Σεπτέμβρη με κεντρικά συνθήματα: «Όχι στο Νέο Σχολείο», «Όχι στην Τράπεζα Θεμάτων». Εμείς αντιδράσαμε νωρίς» , προσθέτει η Ντίνα Γκαρανέ από την Γ’ ΕΛΜΕ.
«Τζόγος η επιτυχία ή αποτυχία των μαθητών» τονίζει η καθηγήτρια σχετικά με την Τράπεζα Θεμάτων, «εφόσον τα θέματα θα επιλέγονται με ηλεκτρονική κλήρωση».
Ερωτηθείς σχετικά με τις αυτοαξιολογήσεις η κ. Γκαρανέ υπογραμμίζει πως «Στην πραγματικότητα γίνονται για τις απολύσεις» και συμπληρώνει: «Πώς γίνεται να μιλάνε για αναπλήρωση, την στιγμή που υπάρχουν κενά καθηγητών σε σχολεία»;
Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «Υπάρχει σχολείο και έχουν διαμαρτυρηθεί γι’ αυτό ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ, και σύλλογος καθηγητών , που λειτουργεί χωρίς καθηγητή Φυσικής. Τα παιδιά του σχολείου θα εξεταστούν επί ίσοις όροις με άλλα τμήματα που έχουν καθηγητή»!

Τα πανό  και η συγκέντρωση:
2 (2)

8 7 6 5 4 3 1

 

panekpaideytiko sigedrosi2
s3

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.