ΚΟΣΜΟΣ

Θα συγκεντρώσει δωρεές για τη μάχη εναντίον του Έμπολα

Ο Μπομπ Γκέλντοφ επανεκδίδει μετά από 30 χρόνια το τραγούδι «Do They Know It's Christmas?»

O μουσικός και φιλάνθρωπος Μπομπ Γκέλντοφ, ο οποίος το 1984 κατάφερε να ευαισθητοποιήσει μια ολόκληρη γενιά τραγουδιστών της ροκ μουσικής προκειμένου να συμμετάσχουν στην ηχογράφηση ενός τραγουδιού με φιλανθρωπικό σκοπό, για την αντιμετώπιση του λιμού στην Αφρική, θα συγκεντρώσει χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν στη μάχη εναντίον της επιδημίας του ιού Έμπολα, με μια νέα διασκευή του τραγουδιού αυτού.

Ο Γκέλντοφ, άλλοτε επικεφαλής ενός συγκροτήματος από την Ιρλανδία, των Boomtown Rats, είχε καλέσει πολλούς αστέρες του πενταγράμμου μαζί με τους οποίους δημιούργησε το συγκρότημα Band Aid, που τραγούδησε το τραγούδι Do they Know it's Christmas? πριν από 3 δεκαετίες με στόχο να βοηθήσουν τους ανθρώπους που υπέφεραν από το λιμό στην Αιθιοπία.

Ο Γκέλντοφ δήλωσε κατά τη διάρκεια μίας συναυλίας στο Λονδίνο ότι το τραγούδι αυτό θα ηχογραφηθεί ξανά. Στη νέα διασκευή θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων το συγκρότημα One Direction, οι τραγουδιστές Μπόνο, Εντ Σίραν και Σαμ Σμιθ και η τραγουδίστρια Αντέλ, όπως μετέδωσαν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Στην αρχική έκδοση του, που είχε συγκεντρώσει από πωλήσεις 8,5 εκατ. ευρώ, είχαν συμμετάσχει ορισμένοι από τους διασημότερους καλλιτέχνες εκείνης της εποχής περιλαμβανομένων του Μπόνο των U2, του Τζορτζ Μάικλ και του Ντέιβιντ Μπάουι. Το τραγούδι επανεκδόθηκε δύο ακόμα φορές, το 1989 και το 2004.

Ο Γκέλντοφ είχε γράψει το τραγούδι μαζί με τον τραγουδιστή των Ultravox Μιντζ Γιουρ. Το τραγούδι είχε εκτιναχθεί στις πρώτες θέσεις της κατάταξης των δημοφιλέστερων τραγουδιών στη Βρετανία το 1984 και είχε πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα, τα χρήματα από τις πωλήσεις των οποίων χρησιμοποιήθηκαν στις προσπάθειες αντιμετώπισης του λιμού στην Αιθιοπία.

Την ηχογράφηση του τραγουδιού είχε ακολουθήσει μία συναυλία, το Live Aid, το 1985, κατά την οποία συγκεντρώθηκε ένα ποσό 80 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ για την Αιθιοπία.

Η νέα ηχογράφηση του τραγουδιού θα γίνει το Σάββατο και θα κυκλοφορήσει από την επόμενη Δευτέρα με τον τίτλο Band Aid 30.
Ο Μπομπ Γκέλντοφ επιβεβαίωσε σήμερα τις πληροφορίες ότι θα υπάρξουν διασκευές του τραγουδιού αυτού στη γαλλική και γερμανική γλώσσα.

«Κατάφερα να πείσω φίλους στη Γαλλία και τη Γερμανία να φτιάξουν ένα συγκρότημα Band Aid France και ένα συγκρότημα Band Aid Germany. Θα συναντηθούν στις επόμενες 2 ή 3 εβδομάδες» δήλωσε ο Γκέλντοφ αναφέροντας, χωρίς πολλές άλλες λεπτομέρειες, ότι στην προσπάθεια αυτή θα συμμετάσχουν ο Τζόνι Χαλιντέι και το ντουέτο της ηλεκτρονικής μουσικής Νταφτ Πανκ.
Για τη νέα διασκευή, ο Μπομπ Γκέλντοφ επισήμανε ότι «άντλησε έμπνευση από το εκπληκτικό κουράγιο των γιατρών και νοσοκόμων» του συστήματος δημόσιας υγείας της Βρετανίας NHS που ταξίδεψαν στη Δυτική Αφρική, κυρίως στη Σιέρα Λεόνε, για να βοηθήσουν τους πληθυσμούς να αντιμετωπίσουν αυτόν «τον απάνθρωπο ιό».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.