ΚΟΣΜΟΣ

Χιονιάς και ο υδράργυρος σε κάθετη πτώση

Παγωνιά χτύπησε τις ΗΠΑ - Τέσσερις οι νεκροί στη Ν. Υόρκη

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το ασυνήθιστο για την εποχή σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια με τον υδράργυρο να έχει πέσει αρκετά χαμηλά, στο μηδέν ή κάτω από το μηδέν.

Η κακοκαιρία συνοδεύεται από έντονες χιονοπτώσεις που οδήγησαν σήμερα στην κήρυξη έκτακτης ανάγκης την πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου σημειώθηκαν οι θάνατοι. Το ύψος του χιονιού στην πόλη Μπάφαλο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου και σημειώθηκαν οι θάνατοι, έφθασε το 1,5 μέτρο.

Η αστυνομία, χρησιμοποιώντας snowmobiles (μηχανάκια χιονιού), παρέδωσε τη νύκτα κουβέρτες στους οδηγούς που είχαν παγιδευτεί στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα και τρεις υπέστησαν ανακοπή, περιλαμβανομένων δύο που την ώρα εκείνη καθάριζαν το χιόνι από τον κήπο τους, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της κομητείας Έρι.

Κάποιοι οδηγοί παγιδεύτηκαν για σχεδόν 24 ώρες.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο επιστράτευσε 150 μέλη της εθνοφρουράς για να βοηθήσουν στον καθαρισμό των δρόμων και στην απομάκυρνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων και κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δέκα κομητείες.

Οι μετεωρολόγοι υποστηρίζουν ότι οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες και στις 50 πολιτείες--ακόμη και στη Χαβάη-- επικρατούν συνήθως από τα τέλη Δεκεμβρίου μέχρι τον Φεβρουάριο, ενώ επισημαίνουν ότι ο φετινός είναι ο ψυχρότερος Νοέμβριος από το 1976.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.