Neo

Πίεσε, αλλά τα κατάφερε

Είχε δεν είχε, τα κατάφερε ο Δημήτρης Καρύδης. Ο λόγος για την επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου της Αφαίας στην Αίγινα κατά τη νέα τουριστική περίοδο, που την πάλεψε πάρα πολύ, ώσπου να πάρει την τελική δέσμευση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Τασούλα.

Μέχρι σήμερα, ο σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος της Αφαίας είναι επισκέψιμος μέχρι τις τέσσερις το μεσημέρι και ο πρώην βουλευτής Πειραιά του ΠΑΣΟΚ επέμεινε πολλάκις στην ανάγκη να επιμηκυνθεί ως τις οκτώ το βράδυ, όπως συμβαίνει ήδη και σε πολλούς ακόμα αρχαιολογικούς χώρους, προκειμένου να εξυπηρετούνται ακόμα περισσότεροι επισκέπτες. Πρόκειται για ένα αίτημα-καθολική απαίτηση του Δήμου Αίγινας, όλων των φορέων του νησιού και ιδιαίτερα των τουριστικών και επαγγελματικών ενώσεων.

Και έτσι, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επέμεινε. Και τελικώς απέσπασε την διαβεβαίωση του υπουργού ότι την επόμενη περίοδο με τη διασφάλιση των αναγκαίων προσλήψεων μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ο αρχαιολογικός χώρος της Αφαίας θα ενταχθεί σε εκείνους που δεν θα κλείνουν για το κοινό μέχρι τις οκτώ το βράδυ. Για «χρέος της Πολιτείας προς την πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους», μίλησε από την πλευρά του ο Δημήτρης Καρύδης, δίνοντας βάρος στην συμβολή της εν λόγω απόφασης στην πολιτιστική, τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του νησιού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.