ΚΟΣΜΟΣ

Συγκρούσεις στο Χόνγκ Κόνγκ μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας

Συγκρούσεις ξέσπασαν στην περιοχή του Μονγκ Κοκ στο Χονγκ Κόνγκ, νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Από τις 28 Σεπτεμβρίου οι διαδηλωτές διεκδικούν την εκλογή αντιπροσώπων με δημοκρατική και καθολική ψηφοφορία και όχι μέσω προτάσεων ειδικών επιτροπών.Από τους αρχικά 100.000 που βρίσκονταν στους δρόμους πλέον έχουν παραμείνει μερικές εκατοντάδες τα οδοφράγματα και τα κιγκλιδώματα που είχαν στηθεί όμως στα διάφορα σημεία παρέμεναν διαταράσσοντας τις δημόσιες συγκοινωνίες και την οικονομική δραστηριότητα.
Με αφορμή μία μικρή ομάδα μασκοφόρων διαδηλωτών που επιχείρησε να εισβάλει στο κοινοβούλιο της πρώην βρετανικής αποικίας η αστυνομία άρχισε να ξηλώνει τα οδοφράγματα εκτελώντας την δικαστική απόφαση που είχε στόχο να περιορίσει την επέκταση των σημείων που έχουν καταλάβει οι διαδηλωτές από τον Σεπτέμβρη.

Η αστυνομία έκανε χρήση γκλομπ και σπρέι πιπεριού εναντίον των διαδηλωτών και προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις.
Οι συγκρούσεις είχαν ως αποτέλεσα να ακυρωθεί η κοινοβουλευτική συνεδρίαση και οι δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν πως καταδικάζουν τις ενέργειες των διαδηλωτών που «διαταράσσουν τη δημόσια τάξη».

Από την μεριά τους οι διαδηλωτές και συγκεκριμένα η Ομοσπονδία φοιτητών που αποτελεί την αιχμή του δόρατος του κινήματος, κάλεσαν τις δυνάμεις τους να τηρούν τις αρχές της μη βίας.

zdfh xong B3SwqD4CEAINyBB B3SoQJ4CUAA7w0C

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.