ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις εγκαταστάσεις του «Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014»

Συλλεκτικοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές «ζωντανεύουν» στην έκθεση «Retrosystem»

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές που έχουν «πατήσει» τα... 40 και αποτελούν συλλεκτικά μοντέλα θα παρουσιαστούν στην έκθεση «Retrosystem», που θα φιλοξενηθεί από αύριο έως και την Κυριακή (30 Νοεμβρίου) στις εγκαταστάσεις του «Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», στο Μέγαρο Μακρίδη, απέναντι από το Ποσειδώνιο.

Η έκθεση κάνει μια ξενάγηση σε υπολογιστές της δεκαετίας του '70, του '80 και καταλήγει σε μηχανήματα της δεκαετίας του 1990. Οι παλιότεροι υπολογιστές και πιο σπάνιοι είναι οι Apple II Plus (1977-1979), Acorn BBC ModelB (1981), Daewoo CETE CMSX (1983).

Επίσης θα φιλοξενηθούν και κονσόλες παιχνιδιών, με σπανιότερες τις Sanwa 9015 (1978), Unimex Mark IX (1979), Sega Master System (1985) και SNES (1990).

«Κάθε χρόνο εμπλουτίζουμε την έκθεση με νέα κομμάτια υπολογιστών και φέτος θα έχουμε 38 παλιούς υπολογιστές, συν τις παιχνιδομηχανές, που μπορούν να δουν από κοντά και οι μαθητές των σχολείων» ανέφερε ο Σταύρος Σεκερτζής, ένας εκ των συλλεκτών και διοργανωτών της έκθεσης.

Σκοπός της δράσης είναι να δώσει την ευκαιρία στους μεγαλύτερους σε ηλικία επισκέπτες να ταξιδέψουν στο παρελθόν και να θυμηθούν, ενώ οι νεώτεροι, μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα μπορέσουν να δουν από κοντά τα μηχανήματα και να γνωρίσουν την ιστορία των υπολογιστών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.