ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκε από την Πολιτική Γραμματεία ο διάλογος με αγορές και funds

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν εγκλωβιζόμαστε σε συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας»

Μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου έστειλε πριν λίγο ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, διαμηνύοντας στην κυβέρνηση πως δε θα συναινέσει σε «μνημονιακή συμφωνία» της κυβέρνησης με την τρόικα.

Του Γιώργου Μελιγγώνη
«Ακόμη κι αν γίνει προσπάθεια, είτε από την τρόικα, είτε από την κυβέρνηση, είτε από διάφορα κέντρα, για να εγκλωβιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα μνημονιακή συμφωνία, αυτή η προσπάθεια θα πέσει στο κενό», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κλείνοντας κάθε ενδεχόμενη οδό συνεννόησης μεταξύ Μαξίμου και Κουμουνδούρου.

Την ίδια στιγμή, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα διευκρίνιζαν πως δεν έχει γίνει τέτοια προσπάθεια να «εγκλωβιστεί» ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα ήταν... προληπτική και δημόσια.

«Ναι» στις «αδιαμεσολάβητες επαφές»
Στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των ταξιδιών που έκανε -σε Μαδρίτη και Φλωρεντία- αλλά και τους στόχους του για τα ταξίδια που προγραμματίζει -σε Κύπρο, Σερβία και Αλβανία.

Παράλληλα, στη συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα της επίσκεψης του Γιώργου Σταθάκη και του Γιάννη Μηλιού στο Σίτι του Λονδίνου και τα ραντεβού των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους «γερακιών» των αγορών (Merrill Lynch, Goldman Sachs, Nomura, JP Morgan). Ο κ. Μηλιός, μάλιστα, φέρεται να επισήμανε ότι τέτοια κέντρα έχουν πολλές φορές προσκαλέσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να ακούσουν τις απόψεις του κόμματος, ενώ τα μέλη του οργάνου ενέκριναν την στρατηγική της «αδιαμεσολάβητης» επαφής του ΣΥΡΙΖΑ με τέτοια κέντρα. Επίσης, ο κ. Μηλιός δεσμεύθηκε να ενημερώσει την Πολιτική Γραμματεία για τα αποτελέσματα των επαφών του στο Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.