ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Είναι εθνικά επικίνδυνες»

Σταμάτης: Να πάρει θέση ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Ήσυχου

Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, εξαπέλυσε επίθεση στον Κώστα Ήσυχο και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση αναφορικά με τις δηλώσεις του υπεύθυνου εξωτερικής πολιτικής του κόμματος, ο οποίος έκανε λόγο για «ακραίες απόψεις» τις οποίες εκφράζουν κάποιοι «γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά» και οι οποίοι «φλερτάρουν με την ιδέα να ανέβει το θερμόμετρο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία».

Ο υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις σημερινές δηλώσεις του κ. Ήσυχου στο site onalert.gr είπε τα εξής:

Οι δηλώσεις του κ. Ήσυχου υπεύθυνου του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι μόνο ακραία επαίσχυντες και απαράδεκτες, αλλά κυρίως εθνικά επικίνδυνες.

Θέλω να ελπίζω, ότι οι δηλώσεις αυτές, δεν απηχούν τις απόψεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποτελούν μνημείο προσωπικής ανευθυνότητας και εκδήλωση αδίστακτης ανοησίας.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να λάβει αμέσως θέση.

Η εμπλοκή τέτοιων θεμάτων στην εσωτερική πολιτική διαμάχη, είναι επιεικώς επιζήμια και ασυγχώρητη, ιδιαίτερα την ώρα που ο Πρωθυπουργός της χώρας βρίσκεται στην Κύπρο.

Η δήλωση του υπεύθυνου του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Ήσυχου αναφέρει:

Φοβάμαι ότι υπάρχει μια μερίδα ακραίων απόψεων εντός της κυβέρνησης -και αυτοί συνήθως κινούνται γύρω από τον κ.Σαμαρά- που φλερτάρουν με την ιδέα να ανέβει το θερμόμετρο ανάμεσα σε Ελλάδα και στην Τουρκία με κάποιες κρίσεις που δεν μπορεί κάποιος να προσδιορίσει, με στόχο να αναζητήσουν ,να επιζητήσουν συναίνεση εδώ και τώρα,να βρεθούν και οι 180 ,λόγω της κρίσης. Προειδοποιούμε με σαφήνεια και καθαρό τρόπο να μην παίξει αυτο το επικίνδυνο χαρτί η κυβέρνηση διότι αυτά τα “πολιτικά παίγνια” τα πληρώνουμε πολύ ακριβά.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει τα τελευταία 24ωρα μια "διαρροή πληροφοριών" από άγνωστους δέκτες, οι οποίες εκτός από ανακριβείς είναι προφανές ότι προσπαθούν να δείξουν μια Ελλάδα που είναι έτοιμη να πολεμήσει σ΄ έναν πόλεμο που δεν έχει …ξεκινήσει.

Το πως επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί η μεταφορά πλατφόρμας απο τα τουρκικά παράλια στην Λεμεσό για επισκευές αλλά και η προγραμματισμένη εδώ και μήνες και διαρκώς επαναλαμβανόμενη "συντήρηση" αλεξιπτωτιστών στην Κύπρο είναι τα τελευταία δύο παραδείγματα αυτής της περίεργης φημολογίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.