ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ομόφωνη απόφαση

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται ο Καρατζαφέρης

Την παραπομπή του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Δικαιοσύνη, για ανειλικρινή δήλωση "πόθεν έσχες"  αποφάσισε ομόφωνα η αρμόδια επιτροπή της Βουλής. μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση.

Την εισαγγελική δίωξη αναμένεται να αντιμετωπίσει πλέον ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά την ομόφωνη επιβεβαίωση εκ μέρους της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών, της παράνομης από πλευράς του κατοχής δύο off shore εταιρειών και της μη αναγραφής τους στις δηλώσεις "πόθεν έσχες" που κατέθετε μετά το 1993.

Η Επιτροπή της Βουλής, επικύρωσε ομόφωνα τα αποτελέσματα του ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών της, που πραγματοποιήθηκε με βάση τον φάκελο που απέστειλε στη Βουλή ο εισαγγελέας Εφετών, Π. Μπρακουμάτσος, διαπιστώνοντας τα αδικήματα της παράνομης συμμετοχής του προέδρου του ΛΑΟΣ σε υπεράκτια (off shore) εταιρεία και της ανακριβούς δήλωσης "πόθεν έσχες".

Σημειώνεται πως στις δηλώσεις "πόθεν έσχες" του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν έχει αναφέρει μετά το 1993 την υπεράκτια εταιρεία "Catalina" που κατείχε αρχικά με το γιό του, αλλά ούτε και τη δεύτερη εταιρεία με την ονομασία "Hommeric" που απέκτησε στη συνέχεια. Ενδείξεις διαπιστώνονται επίσης και για το αδίκημα του "ξεπλύματος μαύρου χρήματος". Απαγόρευση κατοχής off shore εταιρείας, ισχύει για τους βουλευτές από το 2003 - ενώ με διάταξη του 2010 η απαγόρευση συμπεριέλαβε ρητά και ενδεχόμενα παρένθετα πρόσωπα.

Η Επιτροπή αποφάσισε επίσης ομόφωνα την αποστολή του φακέλου του Γ. Καρατζαφέρη και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να υπάρξει καταλογισμός της ζημίας του Δημοσίου από τις παράνομες δραστηριότητές του, και να δρομολογηθεί στη συνέχεια η κατάσχεση των καταλογισθέντων ποσών, για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου.

Τέλος, για περαιτέρω έλεγχο παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη οι πρώην βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, Αριστείδης Τσιπλάκος και Τηλέμαχος Χυτήρης, προκειμένου να διερευνηθεί διαφαινόμενη απόκλιση μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων τους και των τραπεζικών τους λογαριασμών.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.