ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ζημιά 2 εκατ. ευρώ

Στο σκαμνί τρεις καθηγητές Ιατρικής του ΑΠΘ για μίζες και ξέπλυμα

Σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν τρεις καθηγητές Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για μίζες και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καθώς κατηγορούνται ότι έπαιρναν ποσοστά και άλλα ανταλλάγματα, όπως πολυτελή ταξίδια, εκδρομές με ελικόπτερα, γεύματα και άλλα δώρα, για να χρησιμοποιούν υπερτιμολογημένα ορθοπεδικά υλικά από συγκεκριμένη πολυεθνική εταιρεία - προμηθεύτρια των ελληνικών νοσοκομείων.

Οι τρεις ορθοπεδικοί γιατροί- καθηγητές του ΑΠΘ φέρονται ότι ζημίωσαν τα νοσοκομεία "Ιπποκράτειο", "Γ. Γεννηματάς" και " Γ.Παπανικολάου", όπου υπηρέτησαν, με συνολικά 2 εκατ. ευρώ, από το 2001 έως το 2008.

Όπως αναφέρει το voria.gr, στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης αναφέρεται ότι η προμηθεύτρια εταιρεία υπερτιμολογούσε τα υλικά κατά 35%, για να πληρώνει τους γιατρούς - με ποσοστό 20% επί της τιμής αγοράς των συγκεκριμένων ιατρικών προϊόντων.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο πρώτος γιατρός, υπηρετώντας στα νοσοκομεία "Ιπποκράτειο" και "Γ.Παπανικολάου" έλαβε παράνομα συνολικό ποσό 1 εκατ. ευρώ μέρος του οποίου χρησιμοποίησε για την αγορά ακινήτων, σκάφους αναψυχής, ΙΧ αυτοκινήτου.

Οι άλλοι δύο κατείχαν αδικαιολόγητα 162.000 ευρώ και 174.000 αντίστοιχα που χρησιμοποίησαν σε αγορές αυτοκινήτων, ακινήτων και διακίνησαν μέσω του τραπεζικού συστήματος. Όπως αναφέρεται στο βούλευμα στους λογαριασμούς μισθοδοσίας του ΑΠΘ, που ανήκει σε έναν από τους κατηγορουμένους, εντοπίστηκαν "ύποπτες" καταθέσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.