ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραμένει το ΔΝΤ

Βενιζέλος: Πιθανή η παράταση του μνημονίου για τεχνικούς λόγους

Έκτακτη συνάντηση για τα αποτελέσματα των συζητήσεων με την τρόικα στο Παρίσι είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην πιθανότητα παράτασης του Μνημονίου για λίγες ημέρες ή λίγες εβδομάδας και μετά το τέλος του έτους, για τεχνικούς λόγους.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου δανείου.

«Το πρόγραμμα λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Στόχος είναι η τελευταία δόση να εκταμιευθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Εάν, για τεχνικούς λόγους, δεν έχουν ολοκληρωθεί ορισμένες διαδικασίες, τότε θα μπορούσε να υπάρξει μια παράταση, αλλά όχι νέο μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά.

« Με το ΔΝΤ υπάρχει ένα πρόγραμμα που λήγει το 2016. Είμαστε σε θέση αυτό το πρόγραμμα να το χρησιμοποιούμε όταν το έχουμε ανάγκη», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να μην επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα απάντησε πως «στόχος είναι να υπάρξει μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου».

«Όποιοι νομίζουν ότι είναι εύκολα τα πράγματα, ότι μπορεί κανείς να κάνει μία εύκολη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, τους Ευρωπαίους, το ΔΝΤ, ή τις αγορές κάνει λάθος. Χρειάζεται, λοιπόν, ψυχραιμία, χρειάζεται συσπείρωση, ενότητα, γιατί δυστυχώς το εσωτερικό πολιτικό κλίμα, όλοι όσοι παράγουν αβεβαιότητα και αστάθεια, λειτουργούν αρνητικά σε σχέση με τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας. Για να έχουμε ισχύ και πειστικότητα και για να μπορέσουμε να κερδίσουμε σε αυτό το μπρα ντε φερ που γίνεται, πρέπει να έχουμε πίσω μας την κοινωνία, τις πολιτικές δυνάμεις. Δεν πρέπει να παράγουμε εμείς συνεχώς αστάθεια», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος αρνήθηκε την ύπαρξη δημοσιονομικού κενού,

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.