ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Υπέγραφαν ερωτήσεις του Καρατζαφέρη»

«Βόμβα» ΣΥΡΙΖΑ: Ζητεί έλεγχο των πόθεν έσχες Γεωργιάδη - Πλεύρη για τα εξοπλιστικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί η έρευνα για τα εξοπλιστικά μετά τις αποκαλύψεις για τις off shores εταιρείες του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη και τη σύνδεσή του με εξοπλιστικά να επεκταθεί στον πρώην υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και τον βουλευτή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Σκουρλέτης, που ενημέρωσε τους δημοσιογράφους, είπε, πως οι κ.κ. Βορίδης-Πλεύρης ως πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ υπέγραφαν ερωτήσεις του κ. Καρατζαφέρη για τα εξοπλιστικά.

Με δεδομένη την έρευνα που γίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να επεκταθεί η έρευνα πόθεν έσχες και σε αυτούς τους δύο.

erotisi

Εξάλλου, όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, η ανάδειξη του «ελλείμματος αξιοπιστίας της κυβέρνησης» αλλά και η ανάδειξη του δικού του «πολιτικού και κοινωνικού βάθους» αποτελεί τη βασική επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιδιώξει επίσης να οξύνει τους τόνους έναντι της κυβέρνησης για τη «μη διαπραγμάτευση» με την τρόικα και παράλληλα, μέσω των περιφερειακών συνδιασκέψεων, να διευρύνει την επιρροή του και να συγκροτήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κυβερνητικό του πρόγραμμα.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι βάση εκκίνησης του πολιτικού σχεδίου του κόμματός του είναι η διαπίστωση ότι, σήμερα έχουν διαμορφωθεί δύο προτάσεις ενώπιον του λαού, υπάρχει πραγματικός διπολισμός που συγκροτείται στη βάση αντιτιθέμενων σχεδίων και προτάσεων πάνω στα οποία καλείται να τοποθετηθεί ο λαός. Και όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, θα είναι προς όφελος του τόπου, είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την ενωτική του πολιτική, καθώς οι περιφερειακές συνδιασκέψεις θα εξελιχθούν σε ευρύτερα πολιτικά και κοινωνικά φόρα, με στόχο να συγκροτηθούν τα περιφερειακά κυβερνητικά προγράμματα του κόμματος, αλλά και να διευρυνθεί η πολιτική συμμαχιών. Έτσι, στις συνδιασκέψεις θα προσκληθούν αντιμνημονιακά κόμματα, προσωπικότητες, επιμελετήρια, κοινωνικές οργανώσεις, πολιτικές κινήσεις και πνευματικοί άνθρωποι να συνεισφέρουν με τις γνώσεις τους. Ο κ. Σκουρλέτης διευκρίνισε ότι το κύριο βάρος θα πέσει στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και οι συγκλίσεις ή αποκλίσεις θα προκύψουν μέσα από αυτή την διαδικασία και δεν θα πρόκειται για μια στενή κομματική διαδικασία προσέγγισης συμμάχων, αλλά μια διαδικασία παραγωγικής και οικονομικής ανασυγκρότησης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι προσκλήσεις θα υπάρξουν προς ΚΚΕ, οικολόγους, ΔΗΜΑΡ ΑΝΕΛ, παρά τις διαφωνίες, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι εκκρεμεί μια συνάντηση μεταξύ Τσίπρα -Κουβέλη, από το καλοκαίρι, όταν υπήρξε συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων.

Οι συνδιασκέψεις θα αρχίσουν στο τέλος του μήνα με πρώτη αυτή της Περιφέρειας Ηπείρου και θα εξελιχθούν στη συνέχεια στην Στερεά Ελλάδα, την Κρήτη, την Θεσσαλία και στα μέσα Δεκεμβρίου στην κεντρική Μακεδονία

Στην επίθεσή του κατά της κυβέρνησης ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμμα αξιοπιστίας αναφερόμενος στην ρύθμιση για τον ΕΝΦΙΑ και πρόσθεσε ότι τώρα αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε ποτέ, ούτε σήμερα, ούτε στο παρελθόν.

Επιχείρηση αυταρχισμού
Ο κ. Σκουρλέτης κατήγγειλε την κυβέρνηση για «επιχείρηση αυταρχισμού» αναφερόμενος στα σημερινά επεισόδια, ενώ έκανε λόγο για προκλητική, όσο και αναίτια επίδειξη βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις, κάτι που συνιστά πρόκληση προς την νεολαία. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε και τον πρύτανη κ. Φορτσάκη για την στάση του, λέγοντας ότι είναι ο εκφραστής της κυβερνητικής πολιτικής αυταρχισμού.
Πλειστηριασμοί
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να τοποθετηθεί υπεύθυνα στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, εκφράζοντας ταυτόχρονα τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι δήλωση για το θέμα αυτό έκανε ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Σάλλας μετά την συνάντηση των τραπεζιτών με τον πρωθυπουργό και όχι η κυβέρνηση. Ο κ. Σκουρλέτης είπε δεν πρέπει να εναπόκειται την καλή πρόθεση των τραπεζιτών το θέμα πλειστηριασμού κατοικιών και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την δέσμευση της κυβέρνησης καθώς δεν μπορεί να είναι κανείς ήσυχος όταν ένας τραπεζίτης λέει ότι δεν είναι στις προθέσεις τους, να ξεπαγώσουν τους πλειστηριασμούς.

Συνταγματική αναθεώρηση

Για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι η υπόθεση αυτή δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει με διαδικασίες εξπρές και πρόσθεσε ότι είναι μιά διαδικασία βαθιά πολιτική και νομική και πρέπει οι όποιες αλλαγές να έχουν την συναίνεση όλων. Επίσης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά κάνει έναν αντιπερισπασμό, καθώς βλέπει ότι συνθλίβεται από την λαϊκή κατακραυγή.

Εξωτερική πολιτική

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ανοιχτός σε μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, όταν αυτός επισκεφθεί την Αθήνα στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών που θα γίνει στις 5-6 Δεκεμβρίου, δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ναι μεν υποστηρίζει τον διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, ωστόσο αρνείται κατηγορηματικά, οποιαδήποτε συζήτηση επί θεμάτων που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας. Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη ο κ. Τσίπρας σχεδιάζει επισκέψεις σε Κύπρο, Σερβία και Αλβανία σε ημερομηνίες που αναζητούνται από τους συνεργάτες του. Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ.Σκουρλέτης διέψευσε ότι είχε κλειστεί ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις, αν η συνάντηση αυτή μπορεί να γίνει, τουλάχιστον σύντομα μετά τις εξελίξεις με επίκεντρο τη συμφωνία Λουξεμβούργου -πολυεθνικών και τον θόρυβο που έχει προκληθεί από την πρόταση μομφής που κατατέθηκε με την υπογραφή και του ΣΥΡΙΖΑ.

Λευκό
Ο Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει λευκό στην ψηφοφορία στη Βουλή για τα αναδρομικά των δικαστικών, τονίζοντας ότι δεν μπορεί οι δικαστές, παρά το δίκαιο των αιτημάτων τους, να έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση από άλλους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.