ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στον Σαμαρά

Bloomberg προς ΕΕ: Δώστε τέλος στο ελληνικό δράμα με νέο «κούρεμα»

Στους Ευρωπαίους ηγέτες απευθύνεται το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg προτρέποντάς τους να δώσουν τώρα τέλος στο ελληνικό δράμα με ένα νέο «κούρεμα» του δημόσιου χρέους.Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος του άρθρου:«Το ελληνικό δράμα της ΕΕ χρειάζεται τελική πράξη». Επίθεση και στον Αντώνη Σαμαρά για τη στάση που κράτησε πριν ανέβει στην εξουσία.

Με βάση το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου, το πρακτορείο ειδήσεων εκτιμά ότι, ο Έλληνας πρωθυπουργός να μη λάβει τελικά την εντολή που επιδιώκει ώστε να διατηρήσει τα οικονομικά μέτρα και να αποφύγει τη στάση πληρωμών.

Όπως γράφει το Bloomberg, μετά από έξι χρόνια σκληρής πολιτικής λιτότητας που έχει εξουθενώσει όλους τους Έλληνες το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα είναι φυσικό επακόλουθο. Στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός, πως  ένας στους τέσσερις Έλληνες είναι χωρίς δουλειά, ενώ το 70% αυτών είναι μακροχρόνιοι άνεργοι. Οι περικοπές έχουν μειώσει τις δαπάνες στην υγεία κατά ένα τέταρτο. Οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί κατά 45%. Οι μολύνσεις με AIDS έχουν δεκαπλασιαστεί, ενώ η ελονοσία επανεμφανίστηκε μετά από 40 χρόνια.

Προσθέτει πως μετά από όλες αυτές τις περιπέτειες, είναι φυσιολογικό οι Έλληνες να κοιτούν προς το ΣΥΡΙΖΑ και άλλες πολιτικές δυνάμεις και όχι τον δρόμο που ακολουθεί η κυβέρνηση Σαμαρά. Εξάλλου, συμπληρώνει ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται αύξηση δαπανών, την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού και με κάποιον τρόπο την αποφυγή στάσης πληρωμών ή εξόδου απ' το ευρώ με το κόμμα να λέει ότι θα πείσει την τρόικα να αναδιαρθρώσουν το δημόσιο χρέος και να χρηματοδοτήσουν τις δαπάνες που θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων καλεί τους δανειστές της Ελλάδας να διαγράψουν  χρέος με αντάλλαγμα βαθιές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για να καταστήσουν την Ελλάδα μία βιώσιμη οικονομία. Ο Σαμαράς έχει καθυστερήσει τις μεταρρυθμίσεις ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τινάξει στον αέρα όλα όσα έχουν επιτευχθεί σε αναζήτηση μίας αριστερής ουτοπίας, γράφει χαρακτηριστικά.

Η Ευρώπη, συνεχίζει, δεν πρέπει να πιέζει τους Έλληνες για περισσότερα μέτρα λιτότητας ώστε να αποπληρώνουν τα χρέη τους. Όποιος και αν είναι στην εξουσία του χρόνου δεν θα είναι σε θέση να διαχειριστεί μία πολιτική που θα περιλαμβάνει περισσότερη λιτότητα.

«Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει τι σημαίνει να είναι κανείς ο πιο ανεύθυνος παράγοντας στην χώρα του»

Παράλληλα, το  πρακτορείο Bloomberg επιτίθεται στον έλληνα πρωθυπουργό, υπενθυμίζοντας ότι «πριν γίνει πρωθυπουργός, ο ίδιος ήταν αντίθετος με τη διάσωση που διαπραγματεύτηκε η Ελλάδα το 2010 (και αυτό ήταν αναγκαίο λόγω των τεράστιων χρεών που είχε συσσωρεύσει το κόμμα του, η Νέα Δημοκρατία, την τελευταία φορά που βρέθηκε στην εξουσία)».

«Και ήταν οι δικοί του εσφαλμένοι υπολογισμοί και ο αυξημένος λαϊκισμός που οδήγησαν τις εξελίξεις στην Αθήνα», προσθέτει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.