ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορίες φρίκης

Χιλιάδες γυναίκες Γεζίντι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από το Ισλαμικό Κράτος

Σε καθεστώς σεξουαλικής δουλείας από το Ισλαμικό Κράτος περιήλθαν χιλιάδες νεαρές γυναίκες της εθνότητας των Γεζίντι, που επέλεξαν να αυτοκτονήσουν για να μη υφίστανται τη βία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Οι Γεζίντι έπεσαν θύματα ωμοτήτων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι κατέλαβαν τεράστια τμήματα του βορείου Ιράκ, ανάμεσά τους τον Αύγουστο και την περιοχή του Σιντζάρ, που κατοικείται από τη μειονότητα που θεωρείται αιρετική από την εξτρεμιστική σουνιτική οργάνωση.

Οι δολοφονίες, τα βασανιστήρια και οι απαγωγές που διαπράχθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος κατά των Γεζίντι συνιστούν εθνοκάθαρση, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.
Εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες γυναίκες παντρεύτηκαν δια της βίας, πουλήθηκαν ή προσφέρθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος σε μαχητές ή υποστηρικτές του.
«Πολλές από αυτές τις σεξουαλικές σκλάβες είναι παιδιά ή κορίτσια 14, 15 ετών ή και μικρότερα», εξηγεί η Ντονατέλα Ροβέρα, της Διεθνούς Αμνηστίας που πήρε συνεντεύξεις από δεκάδες πρώην αιχμάλωτες Γεζίντι στο Ιράκ.

Μία από αυτές, η 19χρονη Τζιλάν, αυτοκτόνησε για να αποφύγει τον βιασμό, σύμφωνα με την μαρτυρία του αδελφού της.

«Μια ημέρα μας έδωσαν ρούχα που έμοιαζαν με στολές χορού και μας είπαν να πλυθούμε πριν τα φορέσουμε. Η Τζιλάν αυτοκτόνησε στο μπάνιο», διηγήθηκε ένα κορίτσι συγκρατούμενο της Τζιλάν.«Έκοψε τις φλέβες της και κρεμάστηκε. Ήταν πολύ όμορφη. Πιστεύω ότι ήξερε ότι θα την πάρει μαζί του κάποιος άνδρας και γι΄αυτό αυτοκτόνησε», συνέχισε η νεαρή.

Μία άλλη πρώην αιχμάλωτη διηγήθηκε στη Διεθνή Αμνηστία ότι είχαν αποφασίσει μαζί με την αδελφή της να αυτοκτονήσουν τη νύκτα για να γλιτώσουν από αναγκαστικό γάμο, αλλά δύο άλλες γυναίκες που ξύπνησαν από τον θόρυβο τις εμπόδισαν.

«Δέσαμε τις εσάρπες μας γύρω από το λαιμό μας και καθεμία τράβηξε την άκρη της εσάρπας της άλλης όσο πιο δυνατά μπορούσε, μέχρι να λιποθυμήσουμε», είπε η 27χρονη Ουάφα.
«Κατέστρεψαν τη ζωή μας», είπε η Ράντα, 16 ετών, η οποία αιχμαλωτίστηκε μαζί με την οικογένειά της και βιάσθηκε από κάποιον που είχε τα διπλά της χρόνια. «Είναι τόσο οδυνηρό αυτό που έκαναν σε μένα και την οικογένειά μου».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.