ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διάσημη Ιταλίδα ηθοποιός

«Έφυγε» η Βίρνα Λίζι

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών η Ιταλίδα ηθοποιός Βίρνα Λίζα, όπως μετέδωσε το  πρακτορείο ειδήσεων ANSA επικαλούμενο τον γιο της.

Είχε βραβευθεί στις Κάννες για τον ρόλο της στην ταινία «Βασίλισσα Μαργκό» του Πατρίς Σερό.

Ξανθιά καλλονή γεννημένη το 1936 στην Ανκόνα (κεντρική Ιταλία), η Βίρνα Περαλίζι, όπως ήταν το αληθινό της όνομα, γύρισε δεκάδες ταινίες στην Ιταλία, τη Γαλλία, αλλά και στο Χόλιγουντ και συμπρωταγωνίστησε με τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της γενιάς της, από τον Αλέν Ντελόν μέχρι τον Ρίτσαρντ Μπάρτον και τον Μαρτσέλο Μαστρογιάννι.

Άρχισε την καριέρα της πολύ νέα, σε ηλικία 17 ετών το 1953, αλλά χρειάσθηκε να περιμένει ως το 1994 για να τιμηθεί στις Κάννες με το βραβείο καλύτερης ερμηνείας για το ρόλο της Αικατερίνης των Μεδίκων στη «Βασίλισσα Μαργκό».

Η τελευταία εμφάνισή της στον κινηματογράφο χρονολογείται από το 2002 στην ταινία «Η ωραιότερη ημέρα της ζωής μου», που είχε γυριστεί από την κόρη του Λουίτζι Κομεντσίνι, την Κριστίνα. Συνέχισε ωστόσο την καριέρα της στην τηλεόραση γυρίζοντας πολλές ιταλικές σειρές.
Στη φιλμογραφία της περιλαμβάνεται επίσης ο πρώτος γυναικείος ρόλος στην ταινία «Πώς να δολοφονήσετε τη γυναίκα σας» με τον Τζακ Λέμον, μια ταινία που γυρίστηκε το 1965 από τον Ρίτσαρντ Κουίν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.