Neo

Ελληνοτουρκική προσέγγιση μέσω... Περιφέρειας Αττικής

Συνάντηση με τον Νομάρχη της περιοχής Bayrampaşa της Κωνσταντινούπολης Hasan Gözen και αντιπροσωπεία τούρκων εκπαιδευτικών, οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα μας στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής επισκέψεων και εμπειριών μεταξύ των δύο χωρών, είχε τη Δευτέρα ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.  

Την αντιπροσωπεία συνόδευσαν στα γραφεία της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής στην Παλλήνη ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής Στέφανος Καπέλλας και συνεργάτες του.

Οι κ. Φιλίππου και ο κ.  Gözen αντάλλαξαν απόψεις πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν στη διοίκηση των περιφερειών και τις αρμοδιότητες που έχουν, ενώ στάθηκαν κυρίως στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης που αυτή την περίοδο είναι ιδιαίτερα οξυμένο και στις δύο χώρες λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί στη Συρία αλλά και σε άλλες περιοχές της Μέσης Ανατολής.

Κοινή διαπίστωση των δύο πλευρών ήταν ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας και τη διαμόρφωση ατζέντας για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο περιφερειών. Σε αυτή τη βάση, οι κ.κ. Φιλίππου και Gözen δεσμεύτηκαν να συναντηθούν εκ νέου στο μέλλον.

4

Με πληροφορίες από notioanatolika.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.