ΚΟΣΜΟΣ

Απαγόρευση εξαγωγών αγαθών, υπηρεσιών, τεχνολογίας

Εμπάργκο στην Κριμαία από τις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος των αυτονομιστών της Ουκρανίας, απαγορεύοντας τις εξαγωγές «αγαθών, τεχνολογίας και υπηρεσιών», προς την Κριμαία αλλά και την εισαγωγή αντίστοιχων αγαθών από την περιοχή αυτή στις ΗΠΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Ομπάμα αναφέρει ότι η απόφασή του αυτή «έχει ως στόχο να παράσχει σαφείς οδηγίες στους αμερικανικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και να επιβεβαιώσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποδέχονται την παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή και τις προσπάθειες προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία». Σε παρόμοιες κινήσεις προχώρησε αυτή την εβδομάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρόεδρος Ομπάμα έδωσε επίσης εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να επιβάλει κυρώσεις σε μεμονωμένα πρόσωπα και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αυτή. Το υπουργείο προχώρησε στην επιβολή κυρώσεων εναντίον 24 Ουκρανών και Ρώσων καθώς και πολλών εταιρειών για το ρόλο που έχουν διαδραματίσει στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.