ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με έρευνα

Ηράκλειο: Τον παραδοσιακό κρεοπώλη εμπιστεύονται οι καταναλωτές - Το κρέας παραμένει ψηλά στις προτεραιότητές τους

Οι παραδοσιακοί κρεοπώλες κρατούν τα ηνία της αγοράς κρέατος στον νομό Ηρακλείου και είναι αυτοί που εμπιστεύονται περισσότερο οι καταναλωτές, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Επιμελητήριο Ηρακλείου για λογαριασμό του Σωματείου Κρεοπωλών Νομού Ηρακλείου, με χρήση δομημένων ερωτηματολογίων κλειστού τύπου και τηλεφωνικές συνεντεύξεις, από τις 13 Οκτωβρίου έως τις 25 Νοεμβρίου.

Όπως κατέδειξε η έρευνα, 64% των καταναλωτών κάνουν τις αγορές τους σε παραδοσιακό κρεοπωλείο, 15% ψωνίζουν από κρεαταγορές και μεγάλες αλυσίδες κρέατος, ενώ οι υπόλοιποι προμηθεύονται κρέας, είτε από σούπερ μάρκετ (11%), είτε από παραγωγό φίλο ή συγγενή (10%).

Κατά την παρουσίαση της έρευνας επισημάνθηκε ότι αν και η οικονομική κρίση συνεχίζει να επηρεάζει τις επιλογές των καταναλωτών, το κρέας εξακολουθεί και παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες τους. Έτσι, 56% του δείγματος απάντησαν ότι δεν έχουν μειώσει σημαντικά την κατανάλωση κρέατος τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ 55% καταναλώνουν κρέας δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Ποσοστό 37,31% των ερωτηθέντων αγοράζουν κρέας με κριτήριο την ποιότητα, ενώ η τιμή, είναι το δεύτερο σε σειρά κατάταξης κριτήριο (20,6%).

Το κρέας με τη μεγαλύτερη κατανάλωση είναι το χοιρινό (34,30%) και ακολουθεί το κοτόπουλο (30,34%).

Επίσης, οι καταναλωτές αναζητούν το ντόπιο κρέας και πολλές φορές δέχονται να το πληρώσουν ακριβότερα σε σχέση με το εισαγόμενο. Σε ποσοστό 76% πιστεύουν ότι το ελληνικό κρέας είναι ανώτερο από το εισαγόμενο, ενώ 76% θα πλήρωναν ακριβότερα το ελληνικό κρέας. Εξάλλου, 45% ανέφεραν ότι μπορούν να ξεχωρίσουν πραγματικά το ντόπιο κρέας από το εισαγόμενο.

Σκοπός της έρευνας ήταν η μελέτη και η συλλογή πληροφοριών για την καταναλωτική συμπεριφορά και την καταναλωτική συνείδηση των πολιτών σε ολόκληρο τον νομό Ηρακλείου και κατ' επέκταση η ενημέρωση των κρεοπωλών, των εμπόρων και των παραγωγών σχετικά με τις προτιμήσεις των πελατών τους σε επίπεδο νομού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.