ΚΟΣΜΟΣ

Για να διαμαρτυρηθεί για τις «ομοφοβικές απόψεις» της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

Ιταλία: Επίπληξη σε καθηγητή που ξεκρέμασε τον σταυρό από τον τοίχο της τάξης όπου δίδασκε

Ένας καθηγητής φιλοσοφίας που διδάσκει σε ένα δημόσιο λύκειο στην Τεργέστη, στη βορειοανατολική Ιταλία, δέχθηκε επίσημη επίπληξη, καθώς ξεκρέμασε τον σταυρό ο οποίος ήταν τοποθετημένος στον τοίχο μιας αίθουσας, κατήγγειλε σήμερα μία οργάνωση αθεϊστών.

Ο Ντάβιντε Τζότι, που επίσης είναι ένας υπερασπιστής των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, περιέγραψε στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ότι απομάκρυνε τον σταυρό αυτό—ένα θρησκευτικό σύμβολο που είναι κρεμασμένο σε όλες τις αίθουσες του ιταλικού σχολείου—προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις «ομοφοβικές απόψεις» της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Στις αρχές Δεκεμβρίου τον κάλεσε η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να του επιδώσει μία επίσημη επίπληξη καθώς απομάκρυνε «κινητό αντικείμενο του σχολείου» και ο ίδιος προέβη σε επανειλημμένες δηλώσεις για το θέμα αυτό στον Τύπο.

«Απέσυρα το σταυρό και άσκησα το δικαίωμά μου και το καθήκον μου να υπερασπιστώ το λαϊκό χαρακτήρα του Κράτους για το οποίο εργάζομαι. Για τη διεύθυνση, υπερέβην τα καθήκοντά μου» επισήμανε στο λογαριασμό του.

«Έχασα: οι σταυροί πρόσφατα τοποθετήθηκαν και πάλι στις τάξεις μου και πρέπει να αρχίσω και πάλι τα μαθήματα έχοντας το σημάδι της λογοκρισίας της διεύθυνσης» επισήμανε ο ίδιος.

Ο καθολικισμός δεν αποτελεί την επίσημη θρησκεία του Κράτους στην Ιταλία από το 1984 όμως ένα διάταγμα που ενεκρίθη κατά τη διάρκεια της φασιστικής περιόδου κι επιβάλλει να υπάρχει ο σταυρός στις σχολικές αίθουσες ουδέποτε καταργήθηκε.

Αν και απαγόρεψε τους σταυρούς το Νοέμβριο του 2009, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης ανακάλεσε την απόφασή του το 2011, εκτιμώντας ότι αυτά τα θρησκευτικά σύμβολα μπορούν να παραμείνουν στις τάξεις καθώς δεν επηρεάζουν τα παιδιά.

«Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι το 2014 ένα δημόσιο σχολείο δε βρίσκει καλύτερο τρόπο για να επιβάλει το σταυρό από το να ανατρέξει σε μία φασιστική εγκύκλιο» κατήγγειλε σήμερα σε ένα δελτίο τύπου η Ένωση Αθεϊστών και Αγνωστικιστών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.