ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ

Προθεσμία 16 ημερών

Κατατίθεται η διάταξη για τα μηνιαία τέλη κυκλοφορίας

Προθεσμία 16 ημερών έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων προκειμένουν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015.

Οι υπόχρεοι θα πρέπει να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα και να πληρώσουν το σχετικό ποσό στις τράπεζες. Στο μεταξύ τις επόμενες μέρες αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηςη τροπολογία, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε όσους θα καταθέσουν τις πινακίδες των ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων τους ή μηχανών και θέλουν να τα θέσουν σε κυκλοφορία ξανά, να το πράξουν καταβάλλοντας τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν στο υπόλοιπο του έτους που απομένει.

Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό παρέχει ένα ισχυρό κίνητρο σε όσους έθεσαν σε ακινησία τα οχήματά τους να τα κυκλοφορήσουν ξανά και με τον τρόπο αυτό να ενισχυθεί ο κρατικός προϋπολογισμός κατά περίπου 15 εκατ. ευρώ. Ποσό, το οποίο προκύπτει από την εκτίμηση πως θα τεθεί σε κυκλοφορία και πάλι περί το 25% των οχημάτων που οι κάτοχοί τους κατέθεσαν τις πινακίδες τους.

 Η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών θα προβλέπει ότι «εξαιρετικά, σε περίπτωση άρσης ακινησίας οχήματος, αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται αναλογικά μόνο για τους υπόλοιπους μήνες του έτους, συμπεριλαμβανομένου και του μήνα εντός του οποίου γίνεται η άρση της ακινησίας (αντί για την καταβολή του ετήσιου ποσού που ισχύει σήμερα)».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.