ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσιεύματα μετά τη 2η ψηφοφορία

Με «κομμένη την ανάσα» παρακολουθούν τα ξένα ΜΜΕ τις εξελίξεις στην Ελλάδα

Στη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας αναφέρονται τα ξένα μέσα ενημέρωσης, που πλέον επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην τρίτη εκλογική διαδικασία στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου που είναι η πλέον καθοριστική.

«Οι Έλληνες βουλευτές δεν συγκέντρωσαν την απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή προέδρου στη δεύτερη ψηφοφορία με τον Αντώνη Σαμαρά να χρειάζεται άλλες 12 ψήφους στην τελική, τρίτη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην ελληνική βουλή προκειμένου να αποφύγει την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών», όπως αναφέρει το Reuters.

«Στην τρίτη ψηφοφορία θα πρέπει οπωσδήποτε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα πάει σε πρόωρες εκλογές στις αρχές Φεβρουαρίου με πιθανό νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ», γράφει ο Guardian.

Ο υποψήφιος της ελληνικής κυβέρνησης απέτυχε να νικήσει στη δεύτερη ψηφοφορία,  ωστόσο, κατάφερε να αποσπάσει οκτώ περισσότερες ψήφους από την πρώτη ψηφοφορία χάρη στις ψήφους βουλευτών, επισημαίνει η Wall Street Journal.

«Όλη η Ευρώπη περιμένει την ψηφοφορία αυτή με κομμένη την ανάσα: αν ο νέος Πρόεδρος δεν εκλεγεί ούτε κατά την τρίτη ψηφοφορία, η Ελλάδα θα προσέλθει στις κάλπες στα τέλη Ιανουαρίου, για πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Και σε όλα τα γκάλοπ (έστω και με μια διαφορά που μειώνεται ελαφρά) διατηρεί το προβάδισμα ο ΣΥΡΙΖΑ, η αριστερά του Αλέξη Τσίπρα, η οποία είναι έτοιμη να θέσει υπό αμφισβήτηση τις συμφωνίες με την Τρόικα», αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.