ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μεϊμαράκης: Προέχει η εκλογή Προέδρου

«Αυτό το οποίο προέχει και είναι αναγκαίο είναι να συζητηθεί το όνομα και να εκλεγεί ο Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής  Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου, όπου νωρίτερα συναντήθηκε με τον Κάρολο Παπούλια.  

«Τα υπόλοιπα μπορούμε να τα συζητήσουμε και ξέρετε ότι είναι μία πρόταση την οποία είχα κάνει ακριβώς για να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο και από αυτή την αβεβαιότητα», συνέχισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Νωρίτερα στο διάλογο, που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μπροστά στις κάμερες επιτέθηκε με δριμύτητα στην τρόικα.

«Ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται πάρα πολύ σκληρά με μια τρόικα που φαίνεται ότι πολιτικά δεν εκφράζει την Ευρώπη που όλοι θέλουμε, που πιστεύουμε και που αγωνιστήκαμε για να μπούμε. Η τρόικα έπεσε έξω στις εκτιμήσεις της, έπεσε έξω στις προβλέψεις της τα δύο προηγούμενα χρόνια και μαζί τους και τα μέτρα τα οποία αν είχαμε πάρει είναι σίγουρο ότι δεν θα είχαμε μπει στην ανάπτυξη», είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο με αρκετή ομίχλη, τώρα που συζητείται ο προϋπολογισμός, υπάρχουν πολλά ζητήματα που είναι ανοιχτά και όλα μαζί απαιτούν ταυτόχρονα τη λύση» συνέχισε και πρόσθεσε ότι «γι' αυτό ακριβώς με σθένος αποκρούουμε τις εκτιμήσεις της τρόικας διότι είναι εκτιμήσεις δεν θα μας βοηθήσουν να βγούμε από την κρίση και να προχωρήσουμε σε ανάπτυξη».

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας πως πρέπει να υπάρξει συμφωνία και συναίνεση στην εκλογή του, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Να ξεδιαλύνει η πολιτική ομίχλη για να έλθει ένας αίθριος καιρός ευχήθηκε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.