ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Πάει καιρός που «ψέκασαν»…

Είναι μάλλον κοινός τόπος πλέον ότι το ρήμα «ψεκάζω» και τα ετυμολογικά παράγωγά του αποτελούν στην παραπολιτική ορολογία συνειρμικό συνώνυμο του κόμματος του κ. Καμμένου  και του ιδίου περισσότερο.

Καλώς ή κακώς, αποτελεί πλέον μία στερεότυπη ειρωνική αποστροφή,  έναντι της οποίας οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν μπήκαν ποτέ έστω στον κόπο να επιτεθούν. Έτσι λοιπόν αυτή ρίζωσε και εν πολλοίς ταυτίστηκε με ένα κόμμα, το οποίο μπορεί να διακρίνεται κάποιες στιγμές από υπερβολικό ενθουσιασμό, στα όρια της πολιτικής αφέλειας, ή από «παλαβιάρικες» τοποθετήσεις των στελεχών του, ωστόσο ποτέ δεν μίλησε επίσημα για «ψεκασμούς» και λοιπές τρέλες. Αντίθετα, ίσως μίλησε για ζητήματα κάποιες φορές καίρια με λάθος όμως τρόπο.

Επειδή όμως ο εν λόγω όρος είναι ευρέως διαδεδομένος στα τηλεοπτικά παράθυρα –ακόμα και στα κοινοβουλευτικά έδρανα, εκεί καταντήσαμε- από βουλευτές της κυβέρνησης, αξίζει μία σύντομη αναφορά του ιστορικού του. Πόση έκπληξη αλήθεια προκαλεί η διαπίστωση ότι το «αν μας ψεκάζουν» αποτελεί και επίκαιρη ερώτηση που έχει κατατεθεί στη βουλή. Από βουλευτή του Καμμένου, θα πείτε. Όχι, σας απογοητεύω… το ζήτημα έθιξε γνωστός κοινοβουλευτικός άνδρας, ο οποίος έχει καλλιεργήσει και το προφίλ του σοβαρού πολιτικού ρήτορα, του ιδεολογικού στυλοβάτη της παράταξής του, από τότε ειδικά που αποφάσισε να ασπαστεί τα δημοκρατικά ιδεώδη και να αφήσει το τσεκούρι να σκουριάσει. Ναι, ήταν ο κ. Βορίδης που στις 25/11/2010 ρώτησε τον τότε αρμόδιο Υπουργό να διευκρινίσει τι προελεύσεως είναι οι ψεκασμοί που δεχόμαστε. Στο ίδιο πλαίσιο, αντίστοιχη ερώτηση κατατέθηκε στο παρελθόν από τον κ. Ανατολάκη, στέλεχος (!) του κόμματος του κ. Σαμαρά πλέον.

Οι «προβληματισμοί» φυσικά των στελεχών του κυρίως κυβερνώντος κόμματος, αυτών που κάθε λίγο διατυμπανίζουν τη σοβαρότητά τους, δε σταματάνε εδώ. Οι απορίες και οι διαπιστώσεις που αφορούν την καταγωγή των Ελλήνων και τους κρυφούς συμμάχους τους (τους Ελ δηλαδή και τη μυστική σύγκρουση Ελωχίμ και Νεφελίμ) υπήρξαν το μέσο για την ανάδειξη κάποιων από όσους ανήκουν σήμερα στη πρώτη γραμμή. Άλλοι έχουν να αναδείξουν ως μοναδική τους συμβολή στον  πολιτικό διάλογο της χώρας τον ανδρισμό τους, καθώς υπηρέτησαν στις Ειδικές Δυνάμεις... Υπάρχουν δε και γνωστοί και μη εξαιρετέοι που αισθάνθηκαν πως οφείλουν να δικαιολογήσουν το αρχαιοπρεπές τους όνομα που συνεπάγεται φυσικά και την ιδιότητα του ακραιφνούς πατριώτη. Έτσι λοιπόν από αυτούς μάθαμε πως η «μπριζόλα» ετυμολογείται εκ του «εν πυρί ζέει όλα», ενώ η «αγάπη» «άγει προς την ομόνοια» –όχι την πλατεία. Διορθώθηκε επίσης και μία διαχρονική ανακρίβεια, όταν μάθαμε ότι ο Οδυσσέας πάλευε να επιστρέψει στην αγκαλιά της Κλεοπάτρας.

Μέσα σε αυτήν αναθεώρηση της σοβαρότητας προς το ορθολογικότερο, αναθεωρείται και η προσέγγιση γεγονότων που αποτέλεσαν ορόσημο στην ιστορική πορεία της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Έτσι λοιπόν, δια χειλέων της κυβερνητικής εκπροσώπου η 21η Απριλίου βρήκε τη θέση που της άξιζε, δηλαδή ανάμεσα στην 28η Οκτωβρίου, την 25η Μαρτίου και τη 17η Νοέμβρη. Αποκαταστάθηκε και το όνομα της δικτατορίας, καθώς πλέον μπορούμε και επίσημα να την κατατάξουμε μεταξύ των επαναστάσεων του τόπου, ίσως δε και των δημοκρατικών –εκ του κ. Χριστογιάννη αυτό.

Γίνεται λοιπόν απολύτως κατανοητό το πώς η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Για αυτό λοιπόν κατανοεί το ότι οι εκλογές οδηγούν σε ολισθηρούς δρόμους, οι οποίοι πρέπει να αποφευχθούν πάση θυσία, έστω και με ισόβια παραμονή τους στην εξουσία –είναι ώρες τώρα να εκφράζονται οι πολίτες; Έτσι, επιστρατεύτηκαν όλοι όσοι γνωρίζουν από ψεκασμούς, μεταφυσική και κατακλυσμιαία φαινόμενα να μας προϊδεάσουν ότι, αν ηττηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται πτώχευση, bank run, λιμός και δυστυχία. Ίσως δε και χειρότερες καταστάσεις, απρόβλεπτες. Αν δεν βγει πρόεδρος, θα μάθουμε και για αυτές. Ίσως όμως χρειαστεί, για να διευκρινιστεί το μέγεθος του επερχόμενου κακού, να ρωτήσει επιτέλους ο κ. Καμμένος τον κ. Βορίδη στη Βουλή «κύριε Υπουργέ, τελικά μάθατε με τι μας ψεκάζουν;»…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.