ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η σιωπή δεν δικαιολογείται»

Παράταση για την επιτροπή πόθεν έσχες ζητά ο Απ. Κακλαμάνης

Παράταση της θητείας της Επιτροπής για τον αναδρομικό έλεγχο από το 1974 μέχρι και το 2012 των πρωθυπουργών, υπουργών και αρχηγών κομμάτων, ζητεί ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης.

Κάνοντας λόγο ο κ. Κακλαμάνης για μεθοδευμένη απαξίωση της Βουλής, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ζητεί να μην λήξει στις 31 Δεκεμβρίου η θητεία της Επιτροπής χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο κ. Κακλαμάνης χαρακτηρίζει «πρόκληση» για την σημερινή και την αυριανή κυβέρνηση και για το Κοινοβούλιο τον ουσιαστικό έλεγχο, επισημαίνοντας ότι η Επιτροπή αυτή, καρκινοβατούσε επί δύο χρόνια για να καταλήξει σε δύο πρόσωπα, που έχουν μηδενική, ουσιαστικά, ευθύνη.

«Αυτά είναι που τροφοδοτούν τον υπόγειο πόλεμο εναντίον του κοινοβουλευτισμού και εναντίον όλων όσοι έρχονται εδώ με καθαρά μέσα και με αίσθηση καθήκοντος. Πρέπει να έρχονται υπερήφανοι, γι' αυτό και να απέρχονται, αν ο λαός το αποφασίσει, επίσης υπερήφανοι» αναφέρει ο κ. Κακλαμάνης στην παρέμβασή του. Τονίζει δε, ότι δεν είναι δυνατόν να ανεχθούμε αυτή την ουσιαστική απαξίωση του κύρους του κοινοβουλευτικού θεσμού, που σημαίνει κατάλυση της Δημοκρατίας στην πράξη.

«Η σιωπή όσων δεν έχουν λόγο να σιωπούν σ' αυτήν την αίθουσα, όπως τους γνώρισα και τους γνωρίζω από το 1974 μέχρι σήμερα, δεν δικαιολογείται, πλέον», τονίζει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και καταλήγει με την επισήμανση ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε «υποχώρηση μπροστά στους ελάχιστους που έχουν κάθε λόγο μέσα στη γενική απαξίωση να καλύπτεται η δική τους έλλειψη ακεραιότητας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.