ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έσκασε η βόμβα στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ποινική δίωξη σε 16 για στημένους αγώνες

Βαριές κατηγορίες για νέα υπόθεση με στημένους αγώνες περιλαμβάνει η δίωξη που ασκήθηκε σήμερα από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στο πολυσέλιδο πόρισμα που έχουν συντάξει οι εισαγγελείς Αρ. Κορέας και Ελένη Σίσκου περιγράφεται η δράση εγκληματικής οργάνωσης που έστηνε ποδοσφαιρικούς αγώνες, αποκόμιζε τεράστια κέρδη από το στοίχημα και ωφέλησε ή κατέστρεψε οικονομικά ποδοσφαιρικές ομάδες . Συνολικά διώκονται 16 άτομα στα οποία οι εισαγγελείς άσκησαν ποινικές διώξεις για σειρά κακουργηματικών πράξεων ολοκληρώνοντας την έρευνα τους για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Η εισαγγελία της Αθήνας δεν δημοσιοποιεί τα ονόματα των κατηγορουμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες διώκονται δυο παράγοντες ποδοσφαιρικών ομάδων (ΠΑΕ), 4 παράγοντες της ΕΠΟ, δυο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησιας, τρεις διαιτητες και πέντε μέλη άλλης επιτροπής.

Οι εισαγγελείς μετά από πολύμηνη έρευνα και αφού εξέτασαν συνολικά 16 υπόπτους για εμπλοκή στην υπόθεση, προχώρησαν στην άσκηση ποινικών διώξεων για:

-Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

-Απάτη κατά συναυτουργία, κατέξακολούθηση, συνήθεια και επάγγελμα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος

-Απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ'έξακολούθηση με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος και'επάγγελμα και συνήθεια

-Δωροδοκία και δωροληψία για αλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές δραστηριότητες σε βαθμό πλημμελήματος (ειδικός ποινικός νόμος).

Οι εισαγγελείς στο πόρισμά τους που αριθμεί 173 σελίδες εκτιμά ότι είχε συγκροτηθεί εγκληματική οργάνωση που όριζε διαιτητές σε συγκεκριμένους ποδοσφαιορικούς αγώνες προκειμένου να επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εξαιτίας της δράσης ττης εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, υπήρξαν ποδοσφαιρικές ομάδες οι οποίες υποβιβάστηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν μεγάλα χρηματικά ποσα. Παράλληλα, οι ομάδες που ευνοήθηκαν, σύμφωνα με το πόρισμα, κέρδισαν εκατομμύρια ευρώ καθώς ήταν ψηλά στην κατάταξη, συμμετείχαν σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στο πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται ότι έπεσαν θύματα απάτης οι φίλαθλοι που στοιχημάτιζαν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες πιστεύοντας ότι παρακολουθούν ένα πρωτάθλημα που δεν είναι στημένο. Στα συμπεράσματά του ο απερχόμενος αθλητικός εισαγγελέας βασίστηκε κυρίως στην άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και στις τηλεφωνικές συνομιλίες που καταγράφηκαν, μεγάλα αποσπάσματα των οποίων περιλαμβάνονται στο ποολυσέλιδο πόρισμα. Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης ερευνήθηκε από το 2011 ως το 2013.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.