ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βενιζέλος για τις συνομιλίες με την τρόικα

«Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, η μεγαλύτερη δυσκολία στις διαπραγματεύσεις»

Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση με την τρόικα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η διαπραγμάτευση δεν αφορά μόνο την ολοκλήρωση των τεχνικών διαδικασιών του προγράμματος που λήγει, αλλά«τη διαμόρφωση του πολιτικού πλαισίου της νέας σελίδας» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο κ.  Βενιζέλος. Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία για την εθνική οικονομία, για κάθε οικογένεια, για κάθε επιχείρηση, για κάθε εργαζόμενο, για κάθε άνεργο και η μεγάλη δυσκολία είναι η πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ακόμη ότι δεν υπάρχει ένα εσωτερικό μέτωπο που βοηθά την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση και τόνισε: «Άκουσα την αντιπολίτευση στο υψηλότερο επίπεδό της, να παραδέχεται ότι η δυσκολία που προκύπτει δεν αφορά την κυβέρνηση, αλλά αφορά τη χώρα και το γεγονός ότι η αντιπολίτευση είναι ενισχυμένη δημοσκοπικά. Μα αυτό τι σημαίνει; Αυτό σημαίνει ότι τελικά δυσκολεύεται η χώρα, δυσκολεύονται οι πολίτες. Ας το ξανασκεφτούμε, ας το δούμε από τη σωστή οπτική γωνία».

Aναφερόμενος στις εργασίες της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες ο κ. Βενιζέλος είπε ότι πρώτη φορά ίσως στην ιστορία του, το NATO αντιμετωπίζει τόσες πολλές κρίσεις ταυτόχρονα και στη νότια και στην ανατολική γειτονία του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.