ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και χρονοδιάγραμμα εκλογών εντός του 2015

Πρωτοβουλία από ανεξάρτητους βουλευτές για ΠτΔ και συνταγματική αναθεώρηση από την παρούσα βουλή

Κείμενο με τρία κεντρικά ζητήματα που αφορούν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τις εθνικές εκλογές και την συνταγματική αναθεώρηση, διακινείται τις τελευταίες ώρες στη Βουλή με πρωτοβουλία ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών με στόχο να βρεθεί μια συναινετική λύση που θα έχει την υπογραφή όσων γίνεται περισσοτέρων βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο αυτό είναι ελαφρώς διαφοροποιημένο από το κείμενο που υπέγραψαν χθες έξι μέλη της Κεντρικής Γραμματείας της ΔΗΜΑΡ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι προτείνεται:

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και συνταγματική αναθεώρηση από αυτή τη Βουλή και εκλογές εντός ορατού χρονοδιαγράμματος, εντός όμως του 2015. Αυτό το τελευταίο είναι η ελαφρά διαφοροποίηση της νέας πρωτοβουλίας καθώς τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ προσδιόριζαν τις εθνικές εκλογές μέχρι τον Μάιο του 2015.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ βουλευτής που συνυπογράφει το κείμενο, καταβάλλεται μια προσπάθεια ώστε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είκοσι βουλευτές υπέγραψαν μέχρι στιγμής, το νέο κείμενο - πλατφόρμα.

Μεταξύ αυτών που έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής, είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, οι ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Πάρις Μουτσινάς, Γρηγόρης Ψαριανός, Βασίλης Οικονόμου, Τάσος Κουράκος, Γιώργος Κασσαπίδης και Χρήστος Αηδόνης καθώς και οι Δημήτρης Κρεμαστινός και Νίκος Σηφουνάκης από το ΠΑΣΟΚ.

Egg

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΜΑ , ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΑΣ .ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ .ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.