ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ρίζες» το περίφημο δεξιό κόμμα που, όμως, μπορεί να μείνει... στη ΝΔ

Παράρτημα της ΝΔ, για κάθε χρήση, στήνει ο Μπαλτάκος

Ο κ. Τάκης Μπαλτάκος που κατεγράφη να σιγοψιθυρίζει με τον Ηλία Κασιδιάρη για τις πολιτικές πρωτοβουλίες Σαμαρά και τη διαπλοκή της Δικαιοσύνης, ισχυριζόμενος στη συνέχεια ότι το έκανε χαριν... αντικατασκοπείας για τη Χρυσή Αυγή, ανακοίνωσε χθες, μέσω τηλεοπτικής εκπομπής, ένα ακόμη βήμα για το κόμμα της δεξιάς. Το όνομα.

Ο πολιτικός φορέας του κ. Μπαλτάκου θα ονομάζεται «Ρίζες», ως παραπομπή στην παραδοσιακή – συντηρητική Δεξιά που, φυσικά, πόρρω απέχει από την κεντροδεξιά ή την ακολουθούμενη σήμερα πολιτική.

Συνοδοιπόρος του κ. Μπαλτάκου στο νέο κόμμα θα είναι ο κ. Βασίλης Καπερνάρος, ο δικηγόρος που εξελέγη με το κόμμα του Πάνου Καμμένου και αποχώρησε πριν μήνες ενώ στα υπ΄όψιν είναι και ο κ. Χρήστος Ζώης, ο οποίος ωστόσο κρατά επί του παρόντος όλες τις επιλογές του ανοικτές, μεταξύ αυτών και το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Νέα Δημοκρατία.

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, του νέου σχήματος είναι ότι μοιάζει λιγότερο πιθανό να κατέβει μόνον του στις εκλογές (σ.σ. αντίστοιχα σχήματα στο πρόσφατο παρελθόν, με τελευταίο αυτό των Πολύδωρα-Ζώη-Ψωμιάδη, απέτυχαν παταγωδώς) και περισσότερο πιθανό να προσεγγίσει τη Νέα Δημοκρατία!

Ήδη ο κ. Καπερνάρος δήλωσε (Real, χθες) ανοικτός να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάτι που μόλις πριν λίγων εβδομάδων απέκλειε. Λίγη ώρα νωρίτερα, από τον ίδιο δίαυλο, ο κ. Μπαλτάκος σημείωνε «διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ένα κενό, δεξιά από τη Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κεντροδεξιό και αμέσως μετά ακροδεξιό κόμμα στην Ελλάδα».

Ωστόσο, ως προς τις προθέσεις του, είπε κάτι με ιδιαίτερο νόημα. «Θα προχωρήσουμε μόνο εφόσον υπάρξει σκοπιμότητα. Δεν θέλουμε εμείς οι ίδιοι να φέρουμε στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλουμε να βλάψουμε την παράταξη. Αν κάνω κόμμα δεν θα είναι η παράταξή μου η ΝΔ».

Τί σημαίνει αυτό; Ότι, προφανώς, ο κ. Μπαλτάκος, για την ακρίβεια ο συνοδοιπόρος του κ. Καπερνάρος, δεν θα ρίξει με την ψήφο του την κυβέρνηση στη Βουλή κατά την Προεδρική εκλογή, φέρνοντας έτσι στην εξουσία το ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερον, ότι υπό προϋποθέσεις, οι «Ρίζες» του κ. Μπαλτάκου δεν θα πάνε να «κλέψουν» ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία. Σε αυτή την περίπτωση, ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι ο κ. Μπαλτάκος, ο κ. Καπερνάρος αλλά και οι στρατιωτικοί και εκκλησιαστικοί παράγοντες με τους οποίους θέλει να στελεχώσει το κόμμα δεν θα συμπορευθούν με τη Ν.Δ. για τον υπέρ πάντων αγώνα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, ο κ. Μπαλτάκος έχει δηλώσει γεννημένος αντικομουνιστής.

Δεν αποκλείεται, δηλαδή, το κόμμα Μπαλτάκου να λειτουργήσει ως... παράρτημα της Ν.Δ., προσελκύοντας ψηφοφόρους που, σε διαφορετική περίπτωση, θα πήγαιναν σε άλλα κόμματα, μεταξύ των οποίων και ο ΣΥΡΙΖΑ και, την ύστατη ώρα, να συνταχθεί με τη Ν.Δ.

Βέβαια, ο κ. Μπαλτάκος μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμος ακόμη κι αν, τελικά, κατέβει στις κάλπες. Αν η Ν.Δ. εμφανώς, βάσει δημοσκοπήσεων, χάνει τις προσεχείς εκλογές, τότε μία δεξιά δεξαμενή, δίπλα στη Ν.Δ., μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως ελκυστική για τους δεξιούς ψηφοφόρους, λειτουργώντας ως κυματοθραύστης της αυτοδυναμίας της Κουμουνδούρου.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.