ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησαν οι εκτιμήσεις των καταστροφών από ΕΛΓΑ

Σε επιφυλακή στο νότιο Έβρο

Σε επιφυλακή συνεχίζει να παραμένει ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου από το κίνδυνο νέων πλημμυρικών φαινόμενων, αυτή τη φορά στο νότιο Έβρο, όπου και εκβάλει ο ποταμός στην κάθοδο του προς το Δέλτα.

Στο νότιο τμήμα του ποταμού η στάθμη του νερού συνεχίζει να είναι σταθερά στα επτά μέτρα, ενώ το ανάχωμα που έσπασε το πρωί, στον οικισμό Πέταλο, σήμανε προς στιγμή συναγερμό χωρίς ωστόσο να υπάρξουν προβλήματα. Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δ. Πέτροβιτς, σε δηλώσεις του σημείωσε πως η ρήξη του αναχώματος μάλλον λειτούργησε θετικά, αφού εκτόνωσε τον μεγάλο όγκο των νερών ο οποίος στράφηκε προς καλλιεργημένες εκτάσεις, ενώ σε διαφορετική περίπτωση υπήρχε ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν σπίτια μέσα στον οικισμό.

Στο βόριο του τμήμα του ποταμού κατάσταση άρχισε να εκτονώνεται, καθώς τα νερά υποχωρούν σταδιακά και μειώνεται το ύψος της στάθμης του ποταμού.

Την ίδια ώρα ξεκίνησαν οι καταγραφές των ζημιών από του εκτιμητές του ΕΛΓΑ. Να σημειωθεί, ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περισσότερα από 110.00 στρέμματα με καλλιεργήσιμες εκτάσεις έχουν καταστραφεί, εξαιτίας της αύξησης της στάθμης, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η καλλιέργεια αυτών των εκτάσεων από τους γεωργούς.

Μάλιστα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διάθεσε επιπλέον γεωπόνους στον ΕΛΓΑ ώστε να ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών το συντομότερο δυνατό και να επιταχυνθούν έτσι οι διαδικασίες αποζημίωσης των αγροτών. Ωστόσο, η προσοχή όλων είναι στραμμένη σε μια νέα πιθανή επιδείνωση του καιρού το επόμενο διάστημα που αν δώσει και πάλι ισχυρές βροχοπτώσεις θα έχει ως αποτέλεσμα ν’ αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι πλημμυρισμένες αγροτικές εκτάσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.