ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών;

Συνεχίζεται η ομηρία στο Βέλγιο -Τρεις συλλήψεις

Η βελγική αστυνομία συνέλαβε τρεις άνδρες, που φέρονται να συμμετείχαν στην ομηρία που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γάνδη ενώ η επιχείρηση των διωκτικών αρχών συνεχίζεται.

Οι τρεις ύποπτοι, που παραδόθηκαν χωρίς να προβάλουν αντίσταση, «απομακρύνθηκαν με τα χέρια ψηλά» από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, μετέδωσε το φλαμανδικό τηλεοπτικό δικτύου VRT.

«Η επιχείρηση συνεχίζεται» και η κατάσταση «δεν είναι ξεκάθαρη», σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία προσθέτει ότι περίπου είκοσι βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα λίγο πριν τις 13:00 (15:00 ώρα Ελλάδας). Η τύχη του τέταρτου δράστη δεν είναι ακόμη γνωστή.

Σύμφωνα με γείτονες, τους οποίους επικαλείται το VRT, στο διαμέρισμα, που βρίσκεται σε κεντρική συνοικία της Γάνδης, ζούσαν «έμποροι ναρκωτικών».

Η δικαιοσύνη δεν έχει δώσει διευκρινίσεις για τα κίνητρα των δραστών, όμως η εισαγγελία της Γάνδης διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι συνδέονται με την τρομοκρατία, το Ισλαμικό Κράτος ή με αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Σίδνεϊ».

Η ομηρία, στην οποία εμπλέκονταν τέσσερις ένοπλοι, ξεκίνησε λίγο πριν τις 09:00 (10:00 ώρα Ελλάδας). Τουλάχιστον ένας άνθρωπος κρατείται. Η αστυνομία ενημερώθηκε «αμέσως» από ένα πρόσωπο που βρισκόταν «στο σημείο» και κατάφερε να φύγει από το κτίριο.

Στην περιοχή έχει δημιουργηθεί μια περίμετρος ασφαλείας, ενώ μονάδες επέμβασης της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Βελγίου έχουν σπεύσει για να συνδράμουν την τοπική αστυνομία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.