ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτός σε όλα για το …εθνικό συμφέρον

Συναίνεση από την αντιπολίτευση και ενότητα στο ΠΑΣΟΚ ζητά ο Βενιζέλος

Υπέρ της συναινετικής εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας εμφανίστηκε στην ΚΟ του κόμματός του ο Ευάγγελος Βενιζέλος λίγη ώρα πριν από την κρίσιμη πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή.

Δήλωσε μάλιστα πως περιμένουν ως την τρίτη ψηφοφορία προκειμένου να υπάρξει προσέγγιση που συνδέει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη διαπραγμάτευση και την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που ζητά ήδη από το 2012, αλλά και πως «είμαστε έτοιμοι να τα συζητήσουμε όλα γιατί μας ενδιαφέρει το εθνικό συμφέρον»…

Ζητώντας στην πραγματικότητα τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε ότι «θέλουμε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας», αφού «θεωρούμε ότι οι εκλογές είναι βλαπτικές», σημειώνοντας πάντως ότι δεν τις φοβούνται. Άλλωστε «Και σε αυτές, αλλά και μετεκλογικά θα λειτουργήσουμε ως εγγυητής της σταθερότητας», όπως είπε με νόημα, τονίζοντας την σημασία που έχει η ενότητα του χώρου. Στέλνοντας σαφή μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματός του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι θα κάνει τα πάντα για να διασφαλιστεί η ενότητα της παράταξης, παρακαλώντας πάντως και τους παρευρισκόμενους βουλευτές να κάνουν το ίδιο, αφού «δεν είναι σωστό να ακυρώνουμε εμείς το πολιτικό μας κεφάλαιο», όπως είπε.

Νωρίτερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι «η προεδρική πλειοψηφία δεν ταυτίζεται εξ ορισμού με την κυβερνητική πλειοψηφία», αξιώνοντας και πάλι την συναίνεση της αντιπολίτευσης στην προεδρική εκλογή και καλώντας παράλληλα στην συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης την επόμενη μέρα. «Σεβόμαστε όλοι μας τη δίμηνη παράταση; Θέλουν, θέλουμε ως έθνος να ολοκληρώσουμε την τελευταία αναθεώρηση-διαπραγμάτευση για να περάσουμε στην επόμενη σελίδα; Θα ψηφίσουμε με συναίνεση και συνευθύνη τις αναγκαίες ρυθμίσεις στη Βουλή; Γιατί πρέπει να έχουμε Βουλή για να γίνει αυτό εμπροθέσμως. Θα αρχίσουμε τις σοβαρές συζητήσεις για το χρέος που είναι βιώσιμο και πρέπει να γίνει ακόμα πιο βιώσιμο;», είναι λίγα μόνο από τα ερωτήματα που έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επαναλαμβάνοντας ότι ο λαός κρατά το κλειδί των εξελίξεων και πως υπάρχουν ακόμα περιθώρια συναινετικής εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού αποδίδει τις οικονομικές συνέπειες για την χώρα στην πολιτική αβεβαιότητα, όπως διαμορφώνεται.

Ζήτησε τέλος –με αφορμή και τις τελευταίες παρεμβάσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων- σεβασμό από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, στον ελληνικό λαό και τις επιλογές του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.